Image thumbnail

Blog

Köksdetaljer – i samarbete med Ellos

 

ellos kitchen one

Vårt kök är relativt litet och det går inte direkt att ha en naturlig matplats där för fler än två personer. Trots det så tränger vi ihop oss där inne allt som oftast. I slutändan är det nog det rum vi använder mest i hela huset. I mitt senaste samarbete med Ellos har jag fokuserat på köksdetaljer, något som jag gärna lägger ner tid på att hitta.

ellos kitchen twoJag fastnade direkt för den lilla keramikkrukan på ben, perfekt till att förvara kryddor i. Jag älskar verkligen designen och skulle gärna haft en liknande kruka även i större utförande.

ellos kitchen threeDen här patinerade krukan i metall tänkte jag flytta ut till balkongen så snart jag hittat en växt som passar till den. Tillsvidare får de första syrenkvistarna bo i den. Doften av syren kommer jag nog alltid att förknippa med min barndoms skolavslutningar, och känslan av förväntan inför ett långt sommarlov.

ellos kitchen six

Manda finns både som bordsduk i linnetyg och kökshanduk i ekologisk bomull. Jag tycker så mycket om det blocktryckta mönstret och de broderade stygnen.

Marmorfatet passar perfekt som uppläggningsfat eller bara ha stående på ett bord som en fin detalj. Marmor är ett naturmaterial som jag nog aldrig kommer att tröttna på.ellos kitchen ten

ellos kitchen eleven

Alltså, Marimekkos tidlösa och lekfulla mönster <3 Som hos den här tallriken.

marimekko

Just den här skålen ser ut att vara tillfälligt slut på hemsidan, men denna är minst lika fin tycker jag.

ellos kitchen twelve

Jag förvarar köksredskap i kannan i svartglaserad stengods, som de här salladsbesticken i trä.

ellos kitchen thirteen

Amplar är något som jag tidigare fyndade på loppis men numera säljs de lite varstans. Det är fint att hänga massor av amplar i ett fönster och fylla med blommor av olika slag, men just den här ampeln i bambu hänger bra ovanför köksbänken och jag tänkte byta ut blomman mot en kryddväxt istället.

Nu ska jag bege mig ut i trädgården och ta tag i det där ogräset som tagit över mina blomrabatter. Kanske till och med blir ett dopp i havet senare i eftermiddag. Hoppas ni får fina lediga dagar med mycket sol.

Inlägget presenteras i samarbete med Ellos och innehåller köplänkar.

Comments

Leave a comment