Image thumbnail

Blog

We all shine on


Den här helgen har jag hållit hårt i min familj och försökt lägga ifrån mig telefon och dator. Min pappa är här på besök från Dalarna och i fredags kom även mina svärföräldrar och hälsade på några timmar. En liten bukett med blommor från trädgården hade de med sig, och små blomlökar med vildtulpaner. Turkestanica heter de visst. Vi var lite osäkra på namnet, men min vän Emma upplyste mig så snällt. Tror hon också förälskade sig i den här enkla lilla tulpanen.

Min man fyller år nästa helg och de hade även med sig ett nytt köksbord i födelsedagspresent. Vi har länge önskat oss ett runt bord och det här passade så fint in i vårt lilla kök. Runda bord med en pelare i mitten som det här är nog min favorit just nu. På Bukowskis letar jag efter ett större liknande bord till matsalen efter att min man satte eld ( ! ) på det vi har nu när vi gjorde fondue här om sistens.

I fredags fick jag hem en så fin handskriven inbjudan till en kväll om Lettering med Lise. Hos Nanna läste jag att Lise har skrivit en bok om just det, konsten att skriva bokstäver så där fint. Det påminner mig om tiden då jag gick på mellanstadiet och hade många brevvänner. Jag minns att jag experimenterade med sättet jag skrev mina bokstäver och ändrade skrivstil titt som tätt. Jag har nog alltid tyckt om att skriva för hand och finner det väldigt rogivande.

Den där busiga lilla handen som sticker fram där, henne har jag haft fullt upp med de här dagarna <3

Vi har varit på stranden och gungat ett flertal gånger, samlat på snäckor och tittat på båtar. Lyssnat på vågorna och utforskat klipporna. Det är aldrig en lugn stund men heller aldrig tråkigt med henne.

Vi försöker oss på det där med att sluta sova middag igen, men det går sådär. Det slutar så här nästan varje gång och sen stannar vi uppe till sent. Men det är ju det som är så skönt med helg, att undgå allt vad rutiner heter.

Den här låten och de här orden får sammanfatta helgen –

We all shine on

Like the moon, and the stars and the sun…

Comments

 • Tove

  Reply

  Å vilka vackra bokstäver! Man skulle ha varit slam-världens drottning om man haft sådan handstil. Jag tycker ändå att din stil var ganska nära!

  april 29, 2018
 • Nanna

  Reply

  Åh, brev och SLAM. Vilka minnen 🙂 Så fint med bordet i köket! Hoppas vi ses hos Lise på onsdag… puss!

  april 29, 2018

Leave a comment