Image thumbnail

Blog

Vårljus och jordnära färgskalor

IMG_2323

Känner du också av vårljuset? Bilden ovan är tagen halv fyra på eftermiddagen. Solens försiktiga strålar… jag försöker få så mycket dagsljus som möjligt just nu, för ärligt talat känner jag mig lika trött som de slokande tulpanerna där i vasen. Jag fick ett sms av min vän i Tyskland som kände likadant. Hon skrev så klokt att det kanske beror på hela den här nytt år-grejen, förväntningarna och pressen i att ta tag i saker och ting. Ja kanske är det delvis så, att jag inte riktigt är där ännu.

IMG_2330

Mina vänner som driver Yarnmade ska nylansera sin hemsida och släpper en ny kollektion nu i vår. Förra veckan hade de en sample sale här i Göteborg och jag hittade en fin våroutfit till Penny. Långkjol är ju så himla gulligt. Tycker så mycket om de jordnära färgskalorna, och den mjuka fina kvalitén. Jag köper alltid lite förstora kläder till barnen, så de kan användas länge.

IMG_2248

IMG_2251

Förra helgen blandade vi ihop ett filmjölksbröd med frukt och nötter utifrån det här receptet. Det blev så gott! Nu har jag fryst in en del, så bra att ta fram och grilla i ugnen sen till plockmaten på fredagar. Vi brukar skiva bröden tunt, ringla på olivolja och havssalt och äta till några goda ostar.

IMG_2274

Annars har jag hakat upp mig på gröt just nu. När jag jobbar hemifrån äter jag det nästan uteslutande till lunch. Min favorit är mannagrynsgröt med aprikosmarmelad, en klick crème fraîche och valnötter tillsammans med havremjölk. Om jag inte minns fel så fick jag inspirationen från Elsa Billgren från början. Hon bjuder alltid på så goda recept.

IMG_2256-2

Nu äntligen ska vår hall och trapphus tas om hand. Vi har velat lite fram och tillbaka om väggarna skulle få en tapet eller färg, men landade tillslut i en varm, grön nyans som vi tittat på tidigare. Elementet var redan grönmålat då vi flyttade in i huset och det behåller vi som det är. Det är en sån skön känsla att få kliva in i en ombonad hall. Önskar dig nu en fin start på helgen <3

Comments

 • Hamlen

  Reply

  Love the Lennon photo and George with Pattie long live Ze Beatles as Lennon would have said it 😎

  januari 26, 2019
 • Sophia

  Reply

  Såå fint! Jag undrar vad den fantastiska lampan i hallen kommer ifrån? 🙂

  februari 9, 2019

Leave a comment