Image thumbnail

Blog

Tisdagsblandning

bookshelf

Jag är väldigt förtjust i Hannas Fredagsblandningar, en mix av tips och inspiration som hon lägger upp varje fredag. Just därför får det i dag bli en tisdagsblandning här hos mig, inspirerad av Hanna som just nu befinner sig i Indien. Längtar efter att få se hennes bilder därifrån. Apropå  bilder, visst är den där bokhyllan ovan så fin. Hittade bilden på Pinterest när jag letade inspiration inför stylingen av vår lägenhet som vi sålde i början av förra året. Det kändes dock lite överkurs och jag hade inte riktigt tiden med en knappt ettårig bebis.

När jag var hemma i Dalarna runt midsommar började jag springa igen. Jag vet inte hur många gånger jag har börjat med löpning för att sen tröttna efter ett tag. Den här gången har jag faktiskt varit ute och sprungit två gånger i veckan sen dess. Kan min man springa ett maratonlopp så kan väl jag springa åtminstone en mil i veckan tänker jag. Just nu läser jag Haruki Murakamis Vad jag pratar om när jag pratar om löpning som jag verkligen kan rekommendera. Den är ganska lågmäld och du behöver absolut inte vara intresserad av löpning för att läsa den. Löpning behöver inte innebära att springa vare sig långt eller fort, utan mer om att öva upp sin egen koncentration och uthållighet, att hitta en balans. Jag känner stor skillnad i hur jag mår i både kropp och sinne nu redan efter två månader.
Susanne-Ljung

Den senaste tiden har jag tröttnat lite på podcasts och har sällan orkat lyssna klart på ett helt avsnitt. Men Stil i P1 är ett undantag och i de senaste avsnitten har Susanne Ljung bland annat intervjuat tre inspirerande kvinnor – Filippa K (nutsson),  trendanalytikern Li Edelkoort och Eva Dahlgren. Varje avsnitt är så välgjort in i minsta detalj och jag tycker om hur de så skickligt kan få fram den där speciella känslan av omgivningen de befinner sig i. Tar gärna emot tips på bra poddar om ni har några egna favoriter.

Pool-and-flowers-6

Om jag inte minns helt fel så hittade jag till Manon Les Suites i Köpenhamn via Anna och Lars Norrmans Instagram Stories, där Anna hade filmat från deras fantastiska pool – och relaxavdelning. Det ser ju bara så härligt ut och jag fick en sån längtan efter en helg i Köpenhamn nu i höst.

nikefelldin

Jag har följt stylisten Nike Felldin till och från sen tiden då hon började blogga och har alltid tyckt om hennes uttryck. Nike har även inspirerat mig stilmässigt genom åren och jag blev så glad när jag upptäckte hennes Instagram .

Kanske en tisdagsblandning får bli ett återkommande inslag här i bloggen. Hoppas ni har haft en fin start på den här augustiveckan.

Comments

Leave a comment