Image thumbnail

Blog

Solvarma påskdagar

annacate-easter8

Kikar in här på påskdagen för att önska er en glad påsk! Hoppas ni har haft härliga dagar i solen. Har en känsla av att det är fler än vi som helt plötsligt fått sommarvärme? På bara några dagar har träden börjat bli gröna här ute på ön, om än lite försiktigt som tur är. Vill att våren ska komma långsamt, så jag hinner med att lägga märke till allt som händer i naturen nu.

annacate-easter11

I år har vi bara pyntat med olika typer av påskbuketter här hemma. I veckan var jag över till Brännö på ett möte och fick med mig gula tulpaner och gulorangea påskliljor. Samma dag mötte jag upp Sara på eftermiddagen för att gå på ByOns vårlansering av Hidden Capsules SS19. Bodil tog många fina foton från kvällen som jag tänker att jag visar i ett eget inlägg.

annacate-easter5

Hur härliga är inte de här små dvärgtulpanerna? Jag fick små lökplantor av min svärmor förra året och trodde faktiskt inte att de skulle komma i år igen. Blev så glad när de började kika upp ur jorden förra helgen. Däremot hade rådjuren varit och tuggat i sig en del innan jag hann spraya med Trico Garden. Hmmm…

annacate-easter4

Som en blandning mellan vitsippor och påskliljor!

annacate-easter12

Några ägg har vi ännu inte ätit slog det mig precis. Tänkte prova att färga ägg naturligt i år med kaffe, lökskal och rödbeta. Har faktiskt inte provat tidigare och är förmodligen sist av alla med detta. Har läst på att det är bra att ha i en skvätt vinäger eller ättika vilket hjälper färgen att fästa. Blir ett lagom pyssel till annandag påsk tänker jag. För i ärlighetens namn har den mesta tiden gått åt till att bygga klart vår veranda tillsammans med min pappa som är här på besök. Ska bli så roligt att få inreda där till sommaren. Det härligaste de här solvarma påskdagarna har ändå varit att kunna gå barbent, äntligen!

Leave a comment