Image thumbnail

Blog

Sagorummet

Det blev en ny morgon och ett nytt år. Jag behövde ta några dagars jullovsledigt med min familj. Det är lätt att fastna i sin egen lilla bubbla här ute på ön, avskärmad från resten av världen om en så önskar. En av dagarna gjorde vi i ordning i sagorummet som vi har bestämt oss för att kalla det. Storasysters bord och stolar fick komma upp från källaren för att bli en kreativ plats att måla vid, eller bjuda in till frukost eller fika.

Det är en fin känsla att få plocka fram min äldsta dotters leksaker igen, sånt som hon har vuxit ifrån. Dockhuset till exempel… jag minns fortfarande den julafton hon fick det för en massa år sen. Vi letade möbler till det på loppisar och en liten kaninfamilj från Sylvanian Families flyttade in. Den guldiga svamplampan däremot är en ny julklapp och ger ifrån sig ett varmt och mjukt sken som reflekterar små stjärnor på väggen.

Växasängen fyndade vi i en antikaffär för en massa år sen till storasyster, men helt ärligt så har ingen av dem sovit i den ännu. Hon hann växa ur den och P sover fortfarande emellan oss i sängen. För min del får hon gärna göra det länge till.

Dockan har min svärmor sytt och Paddington har bott hemma hos oss i åtta år nu. Han inhandlades i London första gången jag och min man reste iväg då vi hade blivit föräldrar.

Sänghimlen är en julklapp från morfar och jag älskar den vinröda färgen, särskilt med stjärnorna till där uppe i himlen. Vi har använt en ljusslinga i koppartråd från Watt & Veke som är jätteenkel att forma och fästa fast i trådarna på sängimlen – ett tips! Hoppas ni också har fått njuta av ledig tid med era nära de här dagarna. Vi börjar så smått anpassa oss till vardag här hemma igen.

Comments

Leave a comment