Image thumbnail

Blog

Resö

annacate-Reso2-2

Just nu sitter jag på ett tåg tillbaka mot Göteborg. Jag har alltid en klump i magen när jag reser från Dalarna. Naturen känns så hemma där, annorlunda mot den på västkusten. Men visst älskar jag ändå klipporna, havet och horisonten. En plats i Bohuslän jag besökte en höstdag i september är Resö. Min vän Tove har ett sommarställe där tillsammans med sin familj och jag kan säga att jag föll handlöst. Kolla in den fina inglasade farstukvisten och samlingen med stråhattar som hänger där inne. Och grinden som leder rätt ut i skogen <3

annacate-Reso2-3

En liknande står på önskelistan när vi ska renovera ingången till vårt hus. Är även svag för stentrappor som denna, och snickeridetaljerna.

annacate-Reso-3

På morgonen hade vi överraskat vår gemensamma vän Joanna som skulle gifta sig i Italien några veckor senare. Efter både go kart och någon slags SUP yoga i Grebbestad var det skönt att landa här på sena eftermiddagen. Solen var på väg ner och gjorde varma solkatter på väggarna.

annacate-Reso-5

annacate-Reso-8

Några hade varit där kvällen innan och förberett inför kvällens middag. Brända toner av rosa och brunt kommer jag ta med mig inför julens dukningar. Se så fint i Mari och Linas julreportage i senaste numret av Lantliv!

annacate-Reso-6

Så här i efterhand, när bröllopet i Italien är över, önskar jag att vi kunde göra om den här kvällen igen. Som en slags efter-möhippa nu när vi alla lärt känna varandra ännu lite mer.

annacate-Reso-4

annacate-Reso-7

Huset ligger alldeles intill havet med en egen strand. Närvaron av havet känns i varenda liten vrå och ger en sån harmonisk och lugn känsla i varje rum. Jag fastnade för detaljen med att ha en samling med vaser i ett blomsterbord.

annacate-Reso-9

Jag hoppas få återvända hit till Resö snart igen. Gärna en gnistrande, kylig vinterdag när det ligger ett tunt lager med is intill strandkanten.

Comments

 • linaostling

  Reply

  Vilket fantastiskt gulligt hus! Och vad roligt att du gillar vår juldukning, rosa är en sån fin färg att blanda upp med. Kram på dig

  november 6, 2018
 • babesinboyland

  Reply

  Vilka mysiga bilder! <3

  november 7, 2018

Leave a comment