Image thumbnail

Blog

Naturens färger

När vi flyttade in i vårt hus låg det en röd linoleum matta här på hallgolvet och trappan var inklädd i en grå heltäckningsmatta. De åkte ut relativt omgående båda två. Det har varit ett väldans jobb med att skrapa bort limrester och än så länge har vi bara kommit halvvägs med trappan. I november förra året gjorde jag ett stylingjobb som skulle fotas i hallen och blev då tvungen att ta tag i vissa saker, som att måla pelaren som tidigare var ljusgrön. Jag letade efter en varm neutral färg som skulle matcha med inte mindre än två tapeter, och fann då nyansen Mohair från Jotun.

Det blev en del färg över då jobbet var klart så förra helgen började jag måla om våra barnmöbler från Ikea. Vi köpte dom till vår första dotter för en så där åtta år sen och på den tiden målades de rosa. Efter två somrar ute i trädgården så förtjänade de ändå en omvandling.

Jag får en del frågor om väggkalendern och bilden på flickan och björnen. Kalendern går att använda år efter år, då det inte finns angivet några veckodagar utan endast datum varje månad, så bra grej! Den kommer från Rifle Paper Co. men det var några år sen jag köpte den så tyvärr går den inte längre att få tag på. Om jag minns rätt så var bilden på flickan och björnen med i en väggkalender från Frankie Calendar ett år. Deras kalendrar är alltid lika fina, år efter år.

Det är svårt att inte bli inspirerad av naturens färger just nu. Jag försöker att se det så, nu innan knoppar brister och världen blir blommande och grön igen. Brunt, beige och grått i olika nyanser är fint det med. I rätt sammanhang åtminstone. Naturens färger får gärna gå i grönt igen.

Comments

 • Elin

  Reply

  Så otroligt fint och vilken underbar känsla! Super inspirerande ❤

  januari 26, 2018
 • Elin Lannsjö

  Reply

  Försöker tänka så jag också. Olika bruntoner, grått och smutsvitt är fint i naturen det med. Imorg ses vi! Kramar

  januari 27, 2018
 • LisaMariesvarld.blogg.se

  Reply

  Bilden med flickan och björnen är målad av konstnären och författarinnan Emily Winfield Martin 🙂

  januari 27, 2018

Leave a comment