Image thumbnail

Blog

Mimosa och nyslipade trägolv

En mimosakvist fick bli helgens bukett. Jag har flyttat runt den mellan rummen på nedervåningen, som ett doftljus. Tänk att de små gula bollarna kan ge ifrån sig en sån underbar doft och få mig att känna en längtan till medelhavet .

Att gå barfota på nyslipade mjuka trägolv och känna in den varma doften kan vara bland det bästa jag vet. Att slipa golv inklusive slipdamm är däremot bland det värsta jag vet när det kommer till renoveringbestyr.

I går målade jag klart väggarna ute på punschverandan och nu är det bara dörren och golvlisterna kvar. Ja golvet ska behandlas med vitsåpa också. Funderar lite kring hur vi ska inreda det här lilla rummet. Jag drömmer om en thonet soffa men det tycks omöjligt. Har du tips på var jag kan hitta en?

Annars har helgen mest bestått av febertoppar, alldeles för lite sömn och en stark längtan efter lite egen vuxentid. Den här låten är förmodligen den som spelats flest gånger de här dagarna. Nu väntar ett efterlängtat sportlov utan tidiga morgnar.

Comments

 • sabine

  Reply

  you can find thonat-benches in austria, you could search for them on willhaben.at – but the shipping might be expensive?
  best wishes from ”the south” to you and your wonderful home <3

  februari 12, 2018
 • Caroline

  Reply

  Är själv ute efter en Thonet-pall och såg denna av en slump. 🙂

  https://www.blocket.se/stockholm/Thonet_soffa_vintage_for_barn_77344771.htm?ca=8&w=3

  Caroline
  cjs.blogg.se

  februari 12, 2018
   • Caroline

    Reply

    Ah, missade att den var för barn. 🙂

    februari 13, 2018

Leave a comment