Image thumbnail

Blog

Mellan hägg och syren

Maj – mellan hägg och syren. Jag vill bara stoppa tiden och låta allt vara som det är precis nu. I trädgården blommar både päron och – körsbärsträden och i morse när jag vaknade hade även äppelträdets rosa knoppar slagit ut. Den enda som dröjer på sig är syrenen, tack och lov. Vill liksom spara något att få njuta av.

Vårlökarna jag stoppade ner i jorden på senhösten förra året har börjat kika fram. Vissa har till och med blommat över de här varma dagarna, som kungsängsliljorna jag plockade in förra veckan.

Det är nu belöningen kommer, skrev jag till en vän i ett sms. Stunderna då vi låg på knä och slipade golv till sent in på nätterna, efter de skyhöga elräkningarna från vinterns åtskilliga minusgrader. Jag plockar in blommor från trädgården och ställer i små vaser. Några är så vackra att jag inte vill slänga dem trots att de börjat sjunga på sista versen för länge sen.

Jag blev så förvånad när de här narcisserna ploppade upp ur jorden. Jag hade helt glömt av att jag planterat ner dem.

Innan helgen fick jag med mig en ny sommarklänning när jag var i stan. Jag blev så inspirerad av Nanna att rensa ut garderoben nu till sommaren. Jag har inte gjort det sen flytten för två år sen och vissa plagg har jag inte heller använt sen dess. Då är det läge.

I brevlådan hittade jag ett paket från Novelix med lite sommarläsning. Jag blir alltid så glad när jag får en liten hälsning från dem.

Att planera sin trädgård tar tid har jag fått lära mig. När vi flyttade in i huset fanns här två syrenbuskar och frodiga fina pioner på två ställen i trädgården. Jag var så glad över just dem. Trädgårdslanden runt huset var igenvuxna av ogräs så vår första sommar grävde vi fram dem och planterade ner både löjtnantshjärtan, gullviva och vallmo. Några av dem blommar för fullt just nu.

De ljumma gyllene kvällarna kom tidigt i år. Vi sover med balkongdörren öppen om natten och vaknar till fiskmåsarna tidigt på morgonen. Jag vill bara stanna här och nu.

Comments

  • Sharon Braun

    Reply

    I don’t know how I discovered this beautiful page. I too lived in an island in Canada, and I do enjoy ”visiting” with an island dweller so far away. You make your world beautiful, and I am inspired. Thank you for sharing your vision.

    juni 7, 2018

Leave a comment