Image thumbnail

Blog

Loppisfynd från helgen

I lördags tog vi tåget hem till mina svärföräldrar som bor strax utanför Vänersborg. Eftersom vi hade barnvakt passade jag och min man på att gå på några loppisar tillsammans, kan inte minnas när vi kunde göra det själva senast. Jag hade skrivit en lista innan på sånt jag skulle kika efter, som lampskärmar, små lampor att ställa i våra fönster, rotting, ett halvmånebord, en mindre soffa och textilier. Några möbler hittade vi tyvärr inte, men däremot några lampskärmar och smålampor. Så glad över att jag äntligen hittade en lampskärm till min lilla duva. Den handmålade med blommor på gillar jag nog mest så nu ska jag försöka hitta en passande lampfot.

Den gröna plåtlampan ska få hänga över vårt slagbord i köket. Älskar den klassiska gröna färgen som jag brukar kalla British racing green. Vi målade trappen i våran lägenhet på Älvsborgsgatan i samma färg. Fisken tänker jag ska få pryda tegelväggen i köket. De färgglada ljusen som ser ut som glassen Twister fick jag av min svärmor. Hon bar fram en hel låda med olika färgglada ljus som hon hittat på loppisar och stöpt själv genom åren. En sån himla fin present!

Apropå ljus så hittade jag de här fina bivaxljusen hos Våran bisyssla, handgjorda med svenskt-och lokalproducerat bivax från Skåne. Senare i veckan tänkte jag åka in till Växtverket i Majorna för att köpa fröer till sommarens blommor. Så skönt när någon annan redan valt ut sina favoriter, men eterneller blir det definitivt i år igen <3

Leave a comment