Image thumbnail

Blog

Loppisfynd från Dalarna

Dalarna bjöd på en hel del loppisar och hade det inte varit för att vi skulle åka tåg hem så hade jag kunnat fynda hur mycket som helst. Hos Hansjö Lanthandel som jag skrev om i mitt förra inlägg hittade jag de här söta bomullsservetterna med brodyr. Tänker att de kommer passa bra till dukningar både sommar och vintertid. Öljetter i trä har jag letat efter länge och jag blev så glad när jag hittade ett helt gäng för en krona styck på en annan loppis. Vi har inte fått upp några gardiner ännu, trots att vi bott här i över två år.

Tiden har satt sina spår hos den här brickan, men det var just krackeleringen som gjorde att jag fastnade för den. Visparna kommer jag förmodligen inte att använda som just vispar, tycker mest de är väldigt fina att ha framme.

En flätad liten korg för att förvara träslevar eller andra köksredskap i och ett par teracottaurnor hittade jag på samma loppis som öljetterna. Den lilla rosa keramikskålen är en present från min fina vän Elin som numera bloggar hos Elle Decoration.

Den här typen av urnor är så fina tycker jag. Nästa gång jag går på loppis ska jag kika efter en lite större variant som jag kan använda som blomvas.

På tal om Dalarna så känner jag en förtvivlan inombords över de skogsbränder som många på landsbygden kämpar med. Det är så svårt att förstå omfattningen så här på avstånd.

I skogarnes djup bor skuggan,
och tystnaden slumrar där,
och viskande bud från bygden
den suckande vinden bär.

Och molnen komma med vinden,
och solen skymmes därav,
och fåglarnes röster tystna
och luften är tung och kvav.

Men vad som av vinden viskas,
är ingen av oss, som vet,
ty susande språkets mening
är skogarnes hemlighet.

– Gustaf Fröding

Comments

 • Christina Nilsson

  Reply

  Vilka läckra fynd!! 🙂 Och ja, skogsbränderna är bara helt tragiskt. Fin dikt!

  /C

  http://fondofhome.blogg.se – nyinvigd renoverings-/inredningsblogg

  juli 23, 2018
 • Alicia

  Reply

  Vad vackert föremålen passar in i ditt hem. Det värmer lite extra när det som är naggat, krackelerat och slitet hittar rätt <3

  juli 24, 2018

Leave a comment