Image thumbnail

Blog

Ljus och stora smörblommor

Jag känner mig lite besatt av ljuset nu… följer solen och hur den rör sig genom huset. Morgon som kväll, så vackra skuggspel. Tack och lov för att det är vår i luften och att solen har visat sig varje dag. Som jag skrev i ett tidigare inlägg har vi funderat på att måla om i en ljusare kulör i vår matsal där vi tidigare hade en gråblå nyans. Efter lite velande av vilken nyans så målade vi klart där inne förra helgen. Numera kallar vi det ”nya rummet” istället för matsalen. Har nog aldrig riktigt tyckt om ordet matsal ändå. Det låter så högtidligt på något vis, så långt ifrån hur vi känner oss. Och så tänker jag på skoltidens matsalar och alla minnen därifrån. Både fint och lite ångestladdat som jag ofta känner när jag tänker tillbaka på mina skolår.

Men här inne känns bara varmt och fint nu och det känns så bra, och rätt. Var rädd att jag skulle ångra mig, jag som alltid känt mig lite mer åt det mörka och dova hållet. Kanske är det tiden nu, att vi suktar efter ljus och lätthet. Så känns det iallafall för mig. De gula fjärilsranunklarna påminner mig om smörblommor, en förstorad variant. Får mig att tänka på Dalarna, att jag längtar hem. Tänker på sommaren, kommer vi kunna åka hem – fira midsommar och träffa min familj, plocka smörblommor, prästkragar och lupiner från dikeskanterna. Jag vill hoppas så <3

Comments

 • Johanna Ericsson

  Reply

  Hej,
  Tack för att du delar med dig av ditt vackra hem och omgivning, och ditt fina bildspråk.
  Mår alltid lite bättre av vila ögonen här hos dig.

  Med en vänlig hälsning
  Johanna

  maj 8, 2020

Leave a comment