Image thumbnail

Blog

Lite fredagsinspiration

Familjeföretaget Yarnmade ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tycker så mycket om personerna som ligger bakom det här barnklädesmärket med den mjuka känslan. Jag har skrivit om dem tidigare, jag vet, men jag kan inte låta bli att göra det nu igen när jag såg de här bilderna. Jag älskar den där prickiga outfiten, det varma ljuset och stämningen. Tröjan och kjolen hade jag gärna burit själv nu i sommar.

Jag såg att en av nyheterna på deras hemsida är den här klänningen i mjukt vävt lin. Ärmarna är så gulliga och fallet på klänningen så fint. Barnkläder i lin är något jag tittar efter ofta men sällan ser, så jag blev väldigt glad när jag hörde att de kommer med en kollektion i det materialet nu i vår.

I Garphyttan utanför Örebro ligger den här gamla skolan från 1928 som nu är till salu. Byggnaden är på hela 900 kvm fördelade på 8 rum och kök. Har svårt att se framför mig hur stort det faktiskt är. Vårt hus är ju på ynka 106 kvm. Stentrappor är så himla fina och den här var ju något alldeles extra, speciellt ihop med det fina gjutjärnsräcket.

På nedervåningen är takhöjden inte minde än 3, 6 meter och med de där pampiga fönstren kan jag bara tänka mig ljusinsläppet! Nu hoppas jag bara att huset hittar någon som vill ta hand om det, för det ser ut att behöva en hel del kärlek. Här kan du läsa och se mer bilder från huset.

Precis som Babes in Boyland inspireras jag av House & Garden och fastnar alltid en lång stund på deras site. De få gånger som jag unnar mig att köpa inredningsmagasin numera så blir det nästan alltid just House & Garden. Våra tummade tidigare exemplar är nästan sönderlästa vid det här laget.

Via House & Garden hittade jag även de här två bilderna som är från Hannah Cecil Gurney´s lägenhet i västra London. Hennes pappa grundade det lyxiga tapetföretaget de Gournay och väggarna i hennes lägenhet pryder såklart dessa handmålade skönheter. Dessutom ligger lägenheten på mitt absoluta favoritställe i hela London, Kensington Gardens. Jag är inte alls avundsjuk! Här kan du läsa en intervju med henne på svenska.

Till sist måste jag bara tipsa om det här fina och inspirerande instagramkontot som stylisten Clara Dayet ligger bakom. Hon är, precis som namnet skvallrar om,  fransyska men bor numera i Stockholm. Hur underbara är inte de här bilderna som hon har stylat och Elisabeth Toll fotat till en kampanj för Gucci!

Önskar dig en skön helg med en sol som värmer <3

Leave a comment