Image thumbnail

Blog

Kulörer och isande havsvindar

Lisa Agurén… åh! Jag har varit förtrollad av hennes poetiska bildspråk sen första gången jag såg en av hennes bilder på Instagram. Mystiken och lugnet inspirerar mig väldigt mycket. Nyligen hade hon utställning på Galleri Tegel i sin hemstad Jönköping och jag grämer mig lite över att jag inte kunde vara där. I bakgrunden ligger en vinterkappa i djupaste vinrött som jag fyndade på rea för halva priset här om dagen. Det är nog en av mina favoritfärger på klädesplagg just nu.

I höstats hittade jag en tröja från Ganni på en utförsäljning i samma färg. Den påminner mig lite om de tröjor som min systers farmor stickade till oss när vi var små. Jag vill minnas att jag en gång fick en tröja av henne med en häst på, där manen och svansen var i samma glittertråd. Jag kände mig alltid så fin i den.

Teadventskalendern som jag fick innan jul är ännu inte uppdrucket och i går drack jag det här assam teet med honung och en skvätt havremjölk. S å himla gott, godare än chai faktiskt. Kan även rekommendera havremjölk istället för vanlig mjölk i både kaffe och te. Smaken blir liksom rundare och fylligare. På Pinterest letar jag färginspiration för fullt, i första hand till sovrummet som känns alldeles för ljust för vår smak. Jag vill hitta en dov brungrå nyans och Mole´s Breath från Farrow & Ball på bilden där ser precis ut som den färg jag har i tanken.

Tänker att den skulle passa bra tillsammans med den här färgen som vi har på våra dörrar och foder i sovrummet. Restful Le Havre heter färgen ifall du undrar, från Nordsjö . Ett fint namn tycker jag och undrar vem som sitter och tar fram dessa namn på alla kulörer.

I dag när vi vaknade lyste solen in genom trapphuset och det var lätt att luras till att det var en vacker vinterdag ute. I själva verket blåste det isande havsvindar trots solens närvaro.

Medan min man spacklade väggar och slipade golv på punschverandan kände vi på de där havsvindarna nere vid strandkanten, jag och lillasyster. Planlösa helger ändå, de jag tycker om allra mest.

Leave a comment