Image thumbnail

Blog

Julstämning

Just nu sitter jag på ett tåg som ska ta mig norröver. Om ett antal timmar får jag äntligen den dos av snö som jag längtar efter så här års. Tänker på Minnas fina inlägg där hon skriver om avsaknaden av vintern, som bara blir ett slags mellanrum söderöver. Kanske är det just därför som jag omfamnar mörkret som kommer redan vid fem-tiden på eftermiddagarna.

Det bästa med den här årstiden är ändå att få tända stearinljus hemma, något jag faktiskt kan längta efter sommartid. Här om veckan fotade jag en av mina finaste ljusstakar till ett samarbete på Instagram. Då slog det mig att de flesta som vi använder nu runt jul är fyndade på loppis eller liknande.

Åh, den där förväntan som barnen har i sin blick inför jul <3 Så fint att få skapa traditioner och minnen som de får bära med sig livet ut.

Den här ljusstaken är en sån klassiker som jag minns från min egen barndom. Jag fyndade den på en julloppis här på ön för ett par veckor sen.

Likaså dessa två ljusstakar i mässing. Betalade inte många slantar för alla tre tillsammans. Ett tips är alltså att leta julsaker på loppisar, både billigare och finare än att köpa nytt. Hoppas nu att ni har haft en fin start på december. Vi ses där snön är!

Comments

  • Elin Lannsjö

    Reply

    Åh, längtar så det gör ont efter att få ta del av snön Cattis. Fin resa upp, kramar E

    december 7, 2017
  • december 8, 2017

Leave a comment