Image thumbnail

Blog

Julemys hos Swedish Nature Collaborations

För ett par veckor sen blev jag kontaktad av Elin som driver konceptbutiken Swedish Nature Collaborations om jag ville komma på julemys och frukost i hennes popup butik på Nääs Fabriker strax utanför Göteborg. Det ville jag såklart väldigt gärna. I går morse tog jag sällskap med några vänner till Elin och hennes otroligt fina butik.

annacate-julemys

Jag har följt Elin på håll under flera år och det var väldigt roligt att äntligen få träffa henne i det verkliga livet. Vi konstaterade båda två att det kändes som vi känt varandra i flera år. Så fint med såna möten.

annacate-julemys-2

Julfrukost, min första för i år faktiskt. Risgrynsgröt, hembakat vörtbröd och julskinka gjord på vegetarisk skinka, griljerad på samma vis som en klassisk julskinka. Då jag inte äter kött blir jag väldigt sugen på att prova göra en liknande nu till jul.

annacate-julemys-5

Elin startade från början Bodil Vintage som numera är en del av Swedish Nature Co. Butiken hittar du på Kungsholmen i Stockholm och i skrivande stund flyttar även Vintagbutiken in i samma lokaler. Nästan så jag längtar till att åka upp till Stockholm bara för att göra ett besök hos dem.

annacate-julemys-3

annacate-julemys-6

Jag har alltid beundrat Elins känsla för stil. Det kan lätt bli lite spretigt i vintagebutiker, men hos henne känns allt så lugnt och harmoniskt. Förutom handplockad vintage har hon samlat utvalda aktörer inom design, hantverk och konst.

annacate-flowerarrangement

Jag fastnade för det här fantastiska blomsterarrangemanget, eller snarare konstverket, som Elin gjort själv. Under rubriken Hanging flowers i höjdpunkter på hennes Instagram Stories kan du se hur hon har gått till väga.

annacate-julemys-8

När jag ändå var på Nääs Fabriker passade jag på att kika in hos Brique Design och Art and Flora. Så mysig omgivning att strosa runt i nu i jultider. Förra året var jag på den årliga julmarknaden i området, lite ledsen över att jag helt och hållet glömde bort den i år. Så glad över att jag ändå fick mig en dos av deras härliga julstämning.

Leave a comment