Image thumbnail

Blog

A. Journal of West Coast Culinary

Det är lördag morgon och jag känner mig fortfarande alldeles vimmelkantig efter onsdagen. Anledningen är boken A. Journal Of West Coast Culinary och människorna bakom den. Artilleriet har givit ut sin allra första bok, vilket firades med en middag på The Kitchen till en början för att sedan ta oss vidare till Kristallfoajén på Stora Teatern. Jag förstår liksom inte hur de lyckas få till allt så… hittar inget annat ord än MAGISKT.

Eating has been a lifelong love affair for us. We relish everything about it; cooking, the rituals, the social gathering. With this book, we want to encourage you to explore the new west coast culinary movement – Sofie Ekeberg och Christian Duivenvoorden, grundare av Artilleriet och The Kitchen.

Västkusten. Den plats jag bott på i snart halva mitt liv. Havet och de karga klipporna, så olik de små insjöarna, skogen och dalgångarna jag är uppvuxen med. Så glad över att det ändå var här jag hamnade till slut, efter ett par års flackande hit och dit. Även om boken i första hand handlar om kärleken till maten och livet som kretsar kring den, lika mycket känns den som en varm och fin kärleksförklaring till västkusten och människorna i den här boken.

Jag har fastnat vid bilderna och porträtten som Fanny Hansson fotat, utforskat och läst in människorna. För mig kan en bild säga mer än tusen ord. Hon gör det så bra, Fanny.

Under middagen på The Kitchen serverades vi mat tillagad av Totale. Till förrätt fick vi bland annat vedugnsbakad rotselleri med rostad grönkål och löjrom. Huvudrätten bestod av smörstekt hälleflundra med ramslök och friterade sardeller. Det var som att kastas in i A. Journal of West Coast Culinary och med ens fick jag en förnimmelse av smakupplevelserna som beskrivs i boken. Vid middagen berättade Sofie så varmt om Catxalot som är med i boken. Det är Linnea Sjögren och Jonas Pettersson som ligger bakom företaget som plockar en tång längs Bohuskusten som är god att äta. Bland annat säljer de den vidare till restauranger och butiker men håller även föredrag och kurser om tång och mat. Blir så nyfiken på att besöka denna plats!

With Catxalot we want to reconnect people with the ocean and show just how much of life force it really is – Linnea Sjögren

Det kreativa teamet bakom den här boken – Malin, Björn, Christian, Sofie, Fanny och Maria – vilket fantastiskt jobb ni har gjort! Jag lovar att den kommer bli både älskad, tummad och få fläckar av både mat och vin här hemma hos oss.

Comments

  • Fanny

    Reply

    Kärlek till dig ❤️❤️❤️

    maj 9, 2018

Leave a comment