Image thumbnail

Blog

Det är bakom blinkningarna jag ser som bäst

Sen i söndags har jag vaknat till de här rosa pionerna på mitt nattduksbord och de får mig att le bara av att titta på dem. Som en liten förnimmelse av att snart blommar även pionerna i trädgården, står de där så ståtligt. Eller nja, några av dem iallafall. Eller kanske bara en. Men det är ju de slokande som är allra vackrast.

Det kom ett så vackert paket från nygårdanna förra veckan. På baksidan av ett kort hittade jag de här orden –

Jag tittar 

och tittar,

men det är bakom blinkningarna

jag ser som bäst.

Seglar snett

i tanken,

reser fel med 

flit

Jag har läst orden så många gånger nu, just för att de känns så rätt för mig. Mönstret på en liten tygpåse som följde med i paketet får mitt hjärta att nästan spricka för att det är så fint. De påminner mig om de där små blommorna som jag plockade i min farmors trädgård när jag var liten. Jag minns inte vad de heter nu, men jag ska titta efter dem när jag åker hem till Dalarna i midsommar.

Spruzzi Vivente används som vardagsporslin i Italien fick jag höra. Här om dagen köpte jag en burk till min samling. För första gången i mitt liv har jag bestämt mig för att börja samla på ett porslin på riktigt. Ett vardagsporslin som jag kommer ha glädje av för resten av livet. Småkakor tycker min man att vi ska ha i burken. Jag småskrattade lite när han sa det. Vi har sällan småkakor här hemma, men kanske får en anledning till att ha det nu.

Regnet har legat tungt över ön i två dagar nu. För att lätta upp allt det gråa tände jag stearinljus här hemma mitt på blanka ljusa dagen. Det blir så mycket mysigare då.

Trots vädret började den här veckan som en enda stor sol. Butiken WOS har funnits i Stockholm sedan 2012 men finns sedan ett år tillbaka även i Göteborg. I måndags blev jag inbjuden på ett frukostmingel där en av grundarna berättade mer om tanken och idén bakom WOS, där modeaccessoarer och oetablerad avantgarde design står i fokus. Jag älskar idén att lyfta fram och vägleda oetablerade små designers. Bland annat var härliga Göteborgsbaserade designern LINNHOLMS där och presenterade sitt varumärke. Efteråt konstaterade jag att örhängen definitivt är min grej när det kommer till smycken.

Ett par av örhängena matchar alldeles precis med min tröja från TOBA. På tal om TOBA – TACK snälla för alla fina och värmande kommentarer som jag och Elin har fått i samband med vår tolkning av deras SS18 kollektion. Del två kommer i början av maj, då vi även kommer berätta lite mer om detta fina klädmärke. Hoppas du har haft en skön start på veckan.

/ annacate

Comments

  • Elin Lannsjö

    Reply

    Åh vilket fint inlägg Cattis. Tycker absolut som R att ni ska ha småkakor i burken, toppenidé ju. 🙂 Kram och fin dag

    april 26, 2018

Leave a comment