Image thumbnail

Blog

Inspiration från Instagram

IMG_2078

Numera använder jag funktionen spara på Instagram lika flitigt som Pinterest när jag letar inspiration. Nyligen upptäckte jag att det även går att göra samlingar, eller mappar som jag själv kallar det. Någon dag tänker jag ta tag i att ordna upp mina sparade bilder, just nu ligger de liksom huller om buller. Här är iallafall några bilder jag sparat ner från Instagram den senaste tiden.

IMG_2114

@enannanslagsträdgård Egentligen hittade jag till Emilys podd Trädgårdsindie innan jag hittade till hennes Instagram. Hon verkar ha en sån härlig inställning till det mesta. I somras slängde jag ner några frön med krasse i en av blomsterbäddarna framför vårt hus. Kanske var det värmen eller bara ren tur, men landet fullkomligen exploderade av krasse som spred sig överallt. När jag såg den här bilden hos Emily fick jag mersmak och känner att jag ska våga mig på mer krasse nu till sommaren. Så fint att sätta krasse på ändarna av varje odlingsbädd som hon gjort.

IMG_2115

@thyme.england Har jag sagt att jag är anglofil? Ett besök på det här stället på engelska landsbygden står högt på min önskelista. Så här står det på deras hemsida

Thyme is an English country destination, nestled in the heart of the Cotswold village of Southrop.  An enclosed collection of restored historic buildings form a peaceful hamlet environment, a ‘village within a village,’ that epitomises the understated & natural beauty of the surrounding area. A sustainable ethos is rooted in the kitchen garden & farm, ensuring a gentle footprint in the local and global landscape. We offer hotel rooms, cottages, cookery school classes, spa facilities, tithe barn dining for celebrations & corporate events, cocktail bar, restaurant, village pub and gardens.

IMG_2116

@krickelin Åh vad jag längtar efter att ha en hund som myser runt här hemma. Vad många inte vet är att jag efter studenten flyttade till London för att vara hund-aupair i en familj. De flesta tyckte det var lite roligt att jag tog hand om hundar när alla andra tog hand om barn. Jag trivdes iallafall så bra tillsammans med Cassie och Lou Lou som de två beaglarna jag tog hand om hette. När Kristin la ut den här bilden på sin Boris på Instagram blev längtan efter en egen hund inte direkt mindre. Så gullig.

IMG_2117

@louiselj la upp den här bilden på Instagram och ställde frågan om någon vet vem som fotat bilden, eller var den är tagen. Någon som vet? Torkade blommor deluxe – så vackert! Älskar det blomsterklädda taket.

IMG_2118

@tat.london Jag hittade till det här underbara kontot när jag själv blev taggad i en bild i hennes flöde. Vid sidan av sitt jobb på House & Garden driver Charlie (som jag tror att hon heter) en site där hon säljer handplockad vintage och antikviteter. Själv är jag väldigt sugen på att klicka hem det här överkastet. Utöver det så lägger hon upp inspirationsbilder i sitt flöde. Tycker om allt i bilden ovan – sänggavlarna, överkasten, bordslampan, vasen med de stora blomsterkvistarna…

IMG_2119

@signebay När jag var i Köpenhamn i höstas träffade jag Signe som ligger bakom det här kontot. Tidigare jobbade hon som lärare, men numera driver hon Signe Bay STUDIO på heltid, där hon själv är stylist och fotograf. Jag fastnade för de lila, rosa och röda/oreanga tonerna i den här bilden. Så fint kombinerat.

IMG_2120

@tat.london Här är en till bild som jag sparat från TAT. Bilden är tagen i ett av badrummen i hennes barndomshem. Vi pratar om att renovera vårt badrum här hemma, men vår budget är väldigt liten. Jag blev iallafall så inspirerad när jag såg det här badrummet. Väldigt fint att bara kakla en rad med kakelplattor vid handfatet, och de gulmålade väggarna.

IMG_2121

@kajsavisual Jag blev så rörd när jag såg att illustratören Kajsa målat av min Penny, utifrån det här fotot. Så himla fint! Fastande helt och hållet i hennes flöde och i hennes fantastiska teckningar.

IMG_2122

@thenorthernsisterscollective Hos mitt tidigare blogghem hittade jag den här bilden som Isabell N Wedin fotat och Anna Björkman stylat – The dream about midsummer. Bilderna är tagna i ett ödehus utanför Malmö. Tycker så mycket om färgerna och stämningen i den här bilden. Och buketterna sen – äppelblom, syren och löjtnantshjärta <3

Leave a comment