Image thumbnail

Blog

I Malous studio

Ni som kikar in här och läser då och då känner kanske igen att jag skrivit om Malou tidigare. Vi lärde känna varandra när vi flyttade ut hit till ön för fyra år sedan och numera är vi nära vänner. Älskar det här huset som ligger ett stenkast från vårt. Vi var faktiskt och tittade på det två år innan vi flyttade ut när det var till salu, men vi var nog inte riktigt redo att lämna stan just då. Sen blev jag gravid med Penny och vi pausade husletandet lite. Tänker att det kanske var någon mening med det också. Är iallafall väldigt glad över att det var just Malou och hennes familj som köpte huset och tar så väl hand om det.

Här finns så många fina och personliga detaljer överallt. Skulpturen till vänster är Malous egen och tavlan har hennes pappa gjort.

Just den här dagen var jag där för att fota några bilder på Malou i hennes studio som hon har byggt upp hemma. Det var första gången jag var där när den var helt klar och känslan var som att kliva in i en varm och omfamnande värld. Tycker så mycket om tygerna som hon har växtfärgat själv, mestadels med avokado och lökskal om jag inte minns fel. Vi har precis börjat få upp gardiner i några rum här hemma hos oss och jag tänker att det kan var lika fint att hänga upp skira tyger som gardiner.

Fick så många frågor om väggarna när jag lade upp den här bilden på Instagram i Stories, och jag förstår varför. Den är handmålad / svampad med äggoljetempera, en egenblandad kulör – bränd terra, ockra, lite umbra och krita. Vet ingen som har en sådan fingertoppskänsla när det kommer till färg och form som Malou.

Visst är art deco – lampan där uppe till vänster fin, fyndad på Tradera. Art Deco – ett väldigt bra sökord på Tradera tänker jag!

Jag söker skönheten i det ofärdiga, ofullkomliga – Här kan du läsa en fin intervju med Malou om hennes konst och skulpturer <3

Leave a comment