Image thumbnail

Blog

Höstlovsdagar i Dalarna

 

annacate-hedenorsa-7

annacate-hedenorsa-5

I torsdags tog vi tåget upp till mina hemtrakter i Dalarna. Det är en utmaning att resa så många timmar i sträck med en liten rastlös tre-åring. Den här gången tog vi det tidigaste morgontåget för att kanske få henne att sova den första sträckan. Det fungerade faktiskt väldigt bra. Efter två tågbyten och sju timmar senare landade vi hemma, som jag brukar säga.

annacate-hedenorsa-4

annacate-hedenorsa-6

Den här stugan ligger i närheten där några släktingar bor. Jag tycker det är så vackert med det grånade timret tillsammans med dalablått. Tyvärr står det tomt och jag drömmer lite om att få ta hand om det och använda som sommarstuga.

annacate-hedenorsa-2

annacate-hedenorsa-3

Falurött och dalablått <3 Jag fick en sådan fin kommentar av en vän på Instagram  – Å har knappt varit i Dalarna men ändå en speciell plats i hjärtat. En särskild nerv och mystik som talar över generationerna. 

annacate-filippaorsa

Min pappa har flyttat till en ny plats och nu är vi här och hjälper honom bo in sig. Hanna Wendelbos tapet Filippa från kollektionen Apelviken som hon släppte tillsammans med Midbec förra månaden pryder väggarna i hans nya vardagsrum. Som en vacker kurbitsmålning säger de här hemma i Dalarna. Jag kan inte annat än att hålla med. En modern kurbits med inspiration från Morris.

annacate-filippaorsa-3

Ett par loppisar har vi hunnit med att besöka, Returbutiken i Orsa och Återbruket i Mora. Där hittade vi bland annat en hästkompis till Penny. Älskar att gå på loppisar i Dalarna. Har du tips på några i närheten av Orsa, Mora eller Rättvik får du gärna lämna en kommentar här!

Leave a comment