Image thumbnail

Blog

Hannas Lyckebo

Till skogen söker jag mig för att finna ro. Under trädens tak och och med den mjuka mossan under fötterna ser jag hur solens strålar silar ner på en bädd av klöver. De är så många och växer så tätt att de bildar ett mönster framför mig. Ett mönster jag målar av med akvarell och fyller med treklöverns vackra former, men gömmer en och annan fyrklöver med, för turen är på vår sida – Hanna Wendelbo.

annacate-inspolyckebo-3

annacate-inspolyckebo-4

En sen höstdag förra året tog jag sällskap med Tove till Botaniska trädgården i Göteborg. En fantastisk oas som bjuder på varierande natur, växter och trädgårdar. Vi letade oss upp en bit in i skogen, siktet inställt på att hitta den plats som kändes mest trolsk med John Bauer-vibbar. Jag drog på mig min brudklänning och lät mina bara fötter sjunka ner i den kalla mossan, mitt i klöverängen. Vi skulle fota inspirationsbilder till Hannas tapetkollektion Lyckebo, hennes fjärde i samarbete med Midbec.

annacate-lyckebomidbec-7

Jag älskar hur Tove fångar känslor med sin kamera, då behövs inga ord. Jag låter Hannas saga och imaginära plats Lyckebo få tala för sig själv nedan. Här kan du läsa hennes egna ord om hur tapeterna kom till.

annacate-sarahgreen

lyckebo_7_Othilia_28009_MF_72

lyckebo_5_Clover_green_28013_MF_72

lyckebo_2_Solvej_28021_MF_72

I_95A_28003_large

I_95A_28003_1_large

annacate-Lyckebo1

annacate-Lyckebo1-2

Bilderna är fotade hemma hos paret @hosmajorskan i Linnéstaden i Göteborg. Bland deras tillhörigheter har små berättelser fått utspela sig i mitt huvud. Osynliga väsen som dansat över trägolven, där huvudpersonen alltid är Hanna.

annacate-lyckebomidbec-8

annacate-lyckebomidbec-12

HannaWendelbo_wallpaper_Poppy

Lyckebo ingår i samma familj som Apelviken. Med namn som Poppy, Mirabelle, Sarah, Solvej och Othilia känns hon både romantisk och mystisk. Liksom självklar. Och väldigt lätt att tycka om <3

Foto: Tove Mattsson

Comments

 • linaostling

  Reply

  Så härligt ihopsatt, vad duktig du är <3

  mars 26, 2019
 • tatillvara

  Reply

  Underbara bilder! Är så sugen på att tapetsera med någon av Hanna Wendelbos tapeter.

  mars 28, 2019

Leave a comment