Image thumbnail

Blog

Grön inspiration

I går kväll trotsade jag det göteborgska vintervädret, dvs blåst och regn på trekvarten, och åkte in till mina gamla kvartér i Majorna för en kväll i fint sällskap i Staffan Holms fantastiska studio, en gammal industrilokal med jättelika fönster. Det visade sig att lokalen låg granne med min allra första lägenhet i Majorna som jag bodde i för femton år sen.

I början av januari kom en hemlighetsfull inbjudan till en middag med namnet Till Bords. Bakom konceptet står ett gäng kreatörer från olika håll inom kommunikation, styling, fotografi, formgivning och matskapande med den gemensamma kärleken till mat och möten. Det här var den första av återkommande middagar med olika teman men med samma namn – Till Bords. Ett så spännande och fint initiativ!

Jag hade inte med mig någon egen kamera, men jag såg att fotografen Fanny Hansson, som även är en av initiativtagarna bakom konceptet, tog många bilder från kvällen så håll utkik hos henne. Sophia Bratt låg bakom stylingen av lokalen och hon lyckas alltid få till en så speciell känsla…dov mystik som jag älskar. Vi bjöds på växtbaserad mat tillagad av matkreatören Therese Elgquist som precis kommit ut med kokboken The new green salad. Färgglad, nyttig och god mat som gör både dig och miljön gott.

Vi fick äran att få hem ett eget exemplar av boken och det var länge sen jag blev så inspirerad av en kokbok. Dessutom gillar jag Thereses egen matfilosofi – hälsosam, grön, vacker och balanserad mat med mycket texturer och smaker. Till helgen ska jag prova göra den här salladen med halloumi, avokado och groddar och kanske göra en hasselnötspesto med med ruccola till.

I boken finns även tips på hur du bygger din egen The new green salad för att få till rätt textur och smak, den viktiga uppbyggnaden av en sallad –  som en grön bas, proteiner, nyttiga fetter, sädesslag och fröer till exempel, liksom tips på bra råvaror att ha hemma i skafferiet.

Jag ser fram emot att se vad kreatörerna bakom Till Bords hittar på härnäst. Kika in hos Elin för att läsa mer om kvällen. Varmt tack till Molly Mulder och Manifest PR, Fanny Hansson, Therese Elgqvist och alla ni andra bakom Till Bords.

Comments

Leave a comment