Image thumbnail

Blog

Från frostdagar till regn

annacate-frost-3

Början av veckan bjöd verkligen på det bästa vintervädret jag kan tänka mig. Vindstilla frostdagar med ett par minusgrader. En morgon kom jag ner till norra hamnen när solen lyste upp Rivö alldeles gyllene. Rivö är en obebodd ö mitt emot vår. På somrarna kan du se hästar och får som går och betar fritt där ute. Vackert som i en saga.

annacate-frost-2

Väster om oss ligger Brännö. En av de öar som många känner till gissar jag. Ser du hur nära det är. Om havet hade varit täckt av is hade det inte tagit en lång stund att ta sig över.

annacate-roses

Några rosor hänger i fortfarande, som om de vore pudrade med florsocker.

annacate-pomona

En dag gjorde jag ett jobb för Midbec här hemma. Med hjälp av silvertejp satte jag upp en våd av tapeten Pomona från kollektionen Apelviken i vardagsrummet. Tycker så mycket om känslan i den här tapeten. Väldigt fin tillsammans med mörka träslag.

annacate-manifestpr

En annan morgon åkte jag in till Vasastan på en mysig julfrukost tillsammans med Sagaform hos Manifest Pr. Matkreatören Therese Elgquist stod för den lika goda som vackra frukosten. Therese brinner för växtbaserad och näringsrik mat och det är alltid så inspirerande att prata med henne.

annacate-manifestpr-3

Efteråt fick vi pynta en ljuslykta med kvistar i julens tecken. Fick även med mig årets första hyacint hem som nu sprider sin doft i köket. Och så fick jag träffa Kajsa från Artandflora. Så glad över det. Tidigare jobbade hon i min lokala blomsterbutik vid Mariaplan i Majorna. Numera driver hon eget där hon skapar konst och blomsterarrangemang.

annacate-dried

Fick även med mig eucalyptus med små bär, torkad rosépeppar och klätterhortensia. Tänker att de kan vara fina tillsammans med ett par julkvistar.

annacate-detailstwo

Har helt glömt att visa två tidningar som jag varit med i under november månad. Ett reportage hemifrån oss i tidningen Sense of Home från Tyskland och en intervju i norska Bolig Dröm med bilder från min Instagram. Tusen tack för det <3

annacate-stigarna

Det finaste som hände den här veckan var releasen av romanen Stigarna, skriven av min barndomsvän och hennes mamma. Jag har fått följa med under den fleråriga processen och läst delar av den under skrivandets gång. Inte konstigt att gråten låg nära till hands när jag fick den i min hand. Nu smattrar regnet mot fönsterrutorna och bredvid mig ligger en liten sjukling och sover under en filt. Vinterkräksjukan kom och hälsade på i natt och första advent ser inte ut att bli som vi tänkt oss. Livet är ju lite så, bäst att försöka hålla sig till nuet. Önskar dig en lugn och skön första advent.

Foto 5 och 6: Rebecka Bjurmell

Leave a comment