Image thumbnail

Blog

Fikastund i samarbete med Ceder Deco

Samma dag som hela stan åter igen täcktes av ett vitt pudertäcke köpte jag med mig både vallmo och japansk ranunkel hem till ön. Det slår mig att de påminner om varandra på många sätt. Ja, det är något med det spröda och ömtåliga som gör det omöjligt att inte tycka om dem.

Veckan innan besökte jag mina vänner i den nyöppnade inredningsbutiken Ceder Deco i Nya Hovås för andra gången. Sist vi träffades pratade vi om att göra ett samarbete tillsammans så den här gången valde jag ut några favoriter ur deras sortiment och lånade med mig hem. Två av dem ser ni här, ljuslyktan från Tell Me More och vasen Jewel i munblåst glas från danska Louise Roe.

Min tanke var egentligen att duka upp ett bord med en känsla av vår, men vinterlandskapet fick mig snarare att längta efter en traditionell fika med tända ljus, kaffe och kanelbullar. Ljusstaken i stengodslera köpte jag med mig hem första gången jag besökte Ceder Deco, så du känner säkert igen den från tidigare bilder hos mig. Ida Svärdström heter keramikern som kommer från dalarna precis som mig.

Bullarna ligger uppdukade på en skärbräda från ByOn och den lilla marmorskålen kommer från 101 Copenhagen. Den är tillverkad av naturlig marmor så färgen och ytan kan variera från skål till skål.

Även om snön ligger vit på backen måste jag ändå säga att vårljuset har övertaget nu. Jag tänkte på det när jag satt och redigerade de här bilderna, hur härligt det är att ljuset reflekteras i tavlorna från rummets fönsterpartier. För att återgå till dukningen så har jag valt att duka med kaffekoppar i porslin från det belgiska designföretaget Serax, just för att jag tycker om färgkombinationen så mycket – djupaste blått ihop med den varma rostbruna nyansen. De vita desserttallrikarna kommer från Broste Copenhagen och är lite charmigt ojämna i formen.

Kökshandduken i tvättat linne går även att använda som förkläde då den har ett insytt långt band i ena sidan och en ögla i den motsatta. Jag tycker om det klassiska randiga mönstret och kan helt klart tänka mig likadana sängkläder nu i vår.

Matsalen är det rum jag tycker om mest här hemma. Det är så föränderligt på något sätt, trots väggfärgen så går det att skapa olika känslor här inne, ljust och mjukt eller lite dovare. När vi flyttade in i huset så kändes det konstigt att ha en matsal till en början, lite högtravande så där. Jag har vant mig nu och det är här jag stänger in mig för att jobba numera.

Färgmässigt så är det just nyanser av blått tillsammans med varma toner, som senapsgult, aprikos och brunt som jag inspireras av för tillfället. Karaffen i keramik heter Verona och kommer från ByOn. Precis som sitt namn så känns den faktiskt italiensk i sin djärva form. Ett av mina favoritkonton på Instagram är Liselott Watkins och av någon anledning får den mig att tänka på henne. Glaset på fot, vars design påminner om en isbit, kommer även det från ByOn och kan användas som både vinglas eller vanligt dricksglas. För er som bor i Göteborg eller i närheten så kan jag tipsa om att Ceder Deco har kundkväll nu på onsdag den 14/3 mellan klockan 18 -20. Det kommer att bjudas på bubbel och fina erbjudanden, som 15 % rabatt på hela sortimentet i den fysiska butiken. Om inte annat så är det värt att åka dit för att få hänga med härliga Jenny och Caroline som driver butiken.

Inlägget är ett betalt samarbete med Ceder Deco.

Comments

 • Victoria_Bara för att jag vill

  Reply

  Vilka fina saker! Fastnade lite extra för den vackra ljuslyktan du ställde i fönstret ❤️ Och färgerna i ditt hem är så vackra, rofyllda men ändå starka, på nåt vis!
  Hälsning från en som älskar såna färger

  mars 11, 2018
 • Malin

  Reply

  Hej! Jag undrar om man möjligtsvis ksn få veta vad den fantastiska väggfärgen i matsalen heter?
  Ha det fint! Malin

  mars 13, 2018
 • Miranda

  Reply

  Så vackra färger och detaljer. Och så fin idé med en vacker spegel i matsalen. Blir inspirerad! 🙂

  mars 17, 2018

Leave a comment