Image thumbnail

Blog

Farfar, Elvis, Bowie och jag

Ja det var vi som fyllde år i måndags. Jag brukar alltid tänka lite extra på dem just på vår dag, tända ett stearinljus för var och en.  De betydde alla något speciellt för mig. Min farfar dog tidigt, när jag bara var fem-sex år gammal men jag minns honom så som en gör i den åldern. Jag brukade alltid krypa upp till honom när han låg och vilade på soffan och så låg vi där och pratade en stund. Mina föräldrar lyssnade nästan alltid på musik så Elvis och Bowie växte jag upp med och känns som en naturlig del av min barndom. Bowie tog jag med mig in i vuxenlivet sen. Det känns fortfarande overkligt att han inte längre finns med oss.

I måndags eftermiddag kom min vän Joanna och hennes dotter ut och hälsade på oss på ön. Det var studiedag från skolan och min äldsta dotter och Joannas har funnit varandra som vänner, väldigt härligt för oss. Med sig hade de så fina födelsedagspresenter. Joanna har en sån fingertoppskänsla för detaljer och lyckas alltid veta precis vad jag tycker om. Som den här fina kannan från Hay vars enkla men ändå spännande form jag älskar. Likaså den vinröda skärbrädan från samma märke. Dessutom fick jag en smörkniv som är handgjord av en äldre herre som heter Gilbert och bor i närheten av Joannas butik i Majorna. Ni ska få se i ett senare inlägg, hur fin som helst!

Av min man fick jag de här små skålarna från Broste Copenhagen ur deras serie Nordic Sand. Han vet hur mycket jag tycker om skålar och vaser med små tassar, eller långa ben också för den delen.

Min present till mig själv var de här Spruzzi Vivente tallrikarna och en klänning från Cos. Muggen har jag fått med mig från mitt barndomshem och är tillverkad av en keramiker i Orsa där jag är uppvuxen. Boken fick jag av min man, den var visst lite lurig att få tag på och kom fram först dagen efter min födelsedag. Men vad gör det när en har trånat efter den ganska länge…

Tänker att jag kommer hitta tonvis med inspiration i den här boken. I dag har jag varit och hälsat på några vänner som har startat en ny fin inredningsbutik strax utanför Göteborg, jag ska visa dig snart.

 

Comments

  • Sonja Stendera

    Reply

    Grattis till dig! Ja, det är fruktansvärd att DB inte är med oss längre. 2 år den 10. januari 🙁
    Tur för oss att han gav upp droger rätt tidigt och knarkade inte som andra musiker. Och tur för dig att du fyller samma datum 🙂

    januari 12, 2018

Leave a comment