Image thumbnail

Blog

Fabriken

fabriken four

En av mina absoluta favoritbutiker i Göteborg är Fabriken som ligger på Ekedalsgatan 16 i Majorna. Om du kommer från stan så tar du dig enklast dit med spårvagnslinje 11 mot Saltholmen och kliver av vid hållplats Majvallen, så ligger det nästan precis över gatan.

fabriken

fabriken two

Det är svårt att gå därifrån tomhänt. Jag gissar att minst en tredjedel av våra möbler är inhandlade hos fabrikörerna. Louise och Johan som driver butiken är så genuint trevliga och tillmötesgående. Har du tur så kanske du även får träffa deras söta tax Greta som hälsar på i butiken då och då.

fabriken five

Förutom möbler, belysning och inredning från 1900 och framåt, så säljer de även dessa fina handdukar i ekologisk bomull från Craft Collective.

fabriken seven

Louise och Johan har verkligen en fingertoppskänsla för att hitta fina second hand möbler och inredning. Inte helt förvånande så är deras eget hem ett av det mest inspirerande och personliga jag besökt. Jag hoppas få komma dit och fota en dag så jag kan visa er här också.

Missa nu inte ett besök hos Fabriken nästa gång du är i Göteborg, eller följ dem på Instagram här.  Själv fick jag med mig en drös med saker hem, bland annat den fina stolen ovan.

Hoppas att ni har en fin söndag <3

Leave a comment