Image thumbnail

Blog

Ett nytt år och en ny plats

Hej! Även om vi kommit en bit in på det nya året så känns det precis som året just har börjat. Jag behöver oftast en lång startsträcka för att komma igång med nystarter och allt det där. Men jag har en ny plats för bloggen att inviga – välkommen hit! Så glad över mitt beslut om en egen plats. Jag tycker om bloggformatet, att kunna skriva mer och låta bilderna få mer utrymme än på Instagram. Tack till dig som tittar in här <3 Här kommer en liten återblick till hur mitt 2019 såg ut.

Det var snö på vår ö i januari och jag pulsade upp till utkiken en solig morgon med kameran för att föreviga allt det fina där uppifrån. Jag var den första att lämna spår efter mig i snön och halkade på en isfläck som gömde sig under all snö. Precis då kom fraktbåten glidande på det spegelblanka havet och det var bara så vackert.

I mitten av februari köpte jag med mig årets första semlor hem från Le Boulangerie på Koopmansgatan i Majorna. De har de godaste i hela stan enligt Elin och jag tvivlar inte på hennes omdöme en sekund. Hon har ju stenkoll på semlorna i stan.

I slutet av månaden kom Sara från Sisters of the Black Moon och hälsade på för att intervjua och fota mig i ett par av deras klänningar. En så varm och fin person som jag hoppas få träffa det här året också

I mars fick jag i uppdrag att tolka och fota delar av Olars Ullas vår och sommarkollektion. Det var så roligt att få kreativ frihet till att tolka Ullas kläder, speciellt då jag vet att hon hämtar mycket inspiration i sitt skapande från naturen i Dalarna.

I april upptäckte jag alla sorters narcisser och påskliljor som jag stoppat ner i jorden hösten innan. En sån överraskning när de poppade upp, hoppas de återvänder den här våren

I maj kom grönskan! Så skönt att påminna sig om när det känns grått från november till mars. Någon äppelblom blev det tyvärr inte på äppelträdet utanför sovrumsfönstret det här året.

Solnedgångarna i maj var så himla fina. Tyvärr blommade inte vår syren speciellt mycket heller, kanske berodde det på den varma sommaren året innan. Men några kvistar plockade jag ändå in. Ingen vår utan doft av hägg och syren, det har jag med mig sen barnsben.

En förmiddag hälsade jag på hos Elin i hennes kolonilott precis innan hon skulle ge sig iväg på äventyr i New York. Jag blev så inspirerad av hennes prunkande trädgård och fick med mig några skott och fröställningar hem av bland annat akleja och daggkåpa. Har en massa bilder från den här dagen som jag tänker får bli ett eget inlägg nu när odlingssäsongen drar igång.Några dagar senare tog jag tåget ner till Köpenhamn och mötte upp min vän Swantje. Tillsammans hyrde vi en lägenhet i Nørrebro under 3 Days of Design som jag hoppas göra en repris av i år.

Juni började med en resa hem till Dalarna tillsammans med Nathalie och Visit Dalarna. Om en vecka åker vi tillbaka för att titta närmare på den tradition av hantverk som kommer från Dalarna. Jag ser fram emot att få skriva mer om resan här sen.

I början av midsommarveckan jobbade jag tillsammans med Tove som väntade lilla Nils i magen. Vi fotade bilder till Hanna Wendelbos fina tapetkollektion Ekbacka som släpptes hos Midbec i höstas.

Knappt två veckor efter mitt senaste besök i Dalarna åkte jag tillbaka igen, den här gången med min familj för att fira midsommar. Vi kom fram dagen innan midsommarafton, den tid på sommaren som jag tycker om allra mest.

I juli åkte vi till mina svärföräldrar och deras sommarställe i Bohuslän. Den branta stigen leder upp till deras gömställe till stuga högt uppe på ett berg med utsikt över Gullmarsfjorden. Så fin och prunkande trädgårdstomt som för tankarna till John Bauers trolska miljöer.

Min äldsta trollunge <3

Och min yngsta <3

Vår egen trädgård var som mest prunkande i augusti. I en pallkrage sådde jag sommarblommor direkt från frö, som vallmo och blåklint. Den andra pallkragen fyllde jag med dahlior och annat jag försått tidigare under våren inomhus, som aster och blomstermorot. Den senare gav som väntat bäst resultat. Vi spenderade även en stor del av semestern till att bära och flytta en hel hög med sjöstensplattor och kratta ut grus i trädgårdsgångarna här hemma.

Och så plockade jag in min allra första dahlia från trädgården. Jag är så stolt över att ha lyckats med dem – även om tvestjärtarna kom där och förstörde mot slutet.

I september tog jag sällskap med Nathalie till Vrångsholmen i Bohuslän där vi planerade att ha en gemensam workshop en månad senare.

Temat var visual storytelling med naturen i fokus.

Sista helgen i september besökte jag Helsingborg tillsammans med min man. Där hölls den årliga höstmarknaden på Fredriksdal museer som var så mysig. Vi blev båda förtjusta i denna stad med Danmark och Helsingör på andra sidan sundet.

I oktober var det dags för vår workshop på Vrångsholmen, en plats som inte lämnade någon oberörd. Det blev en väldigt fin dag med höstsolen som strålade in genom de enorma vackra fönstren. Jag är så glad över människorna jag fick lära känna den här dagen, så härliga allihopa! Det kommer såklart ett eget inlägg från den här dagen, eller kanske till och med två då jag har så många foton att visa.

Foto: Natalie Greppi

En blåsig förmiddag fotade jag och Natalie Greppi inspirationsbilder till Hannas tapetkollektion Havsblick som släpps hos Midbec nu till våren. En promenad med picknick-korgen ner till havet för ett morgondopp i maj var känslan vi var ute efter, även om det kanske inte syns på just den här bilden.

November kom och jag gjorde ett jobb för Floramor och Krukatös där jag och Penny bland annat slog in fina julklappar.

Jag upptäckte julstjärnan igen, blomman jag tidigare ratat men som jag blev helt såld på i samband med ett jobb tillsammans med Blomsterfrämjandet. Min favorit är helt klart den aprikosa. Julstjärnor är ju så fina att göra blomsterarrangemang med.

I december fotade jag och Greppi miljöbilderna till Hannas tapetkollektion Havsblick. Vi höll till i ett hus i Lerum som vi nog båda blev lite förälskade i.

Det känns som hela december var grå och mulen, ingen snö i sikte alls. Tur då att mörkret kom redan på eftermiddagen så man iallafall kunde låtsas. Vi pyntade och pysslade mestadels inne. Året avslutades med en resa till min familj i Dalarna där vi äntligen fick uppleva lite vinter och snö <3

Comments

 • Nathalie

  Reply

  Så fint inlägg Cattis! Och så roligt att du börjat blogga igen. <3

  januari 20, 2020
 • Hamlen

  Reply

  Kul att du har fått igång bloggen har väntat på det fina bilder som vanligt helst på de fina små sen ser jag att solen fortfarande lyser på Beatles🎸

  januari 20, 2020
   • Victoria_Alittlebliss

    Reply

    Så kul att du bloggar igen! Och så fint du har det här inne!

    januari 21, 2020
 • Julia

  Reply

  Hej!

  Vilken härlig ny plats, jag kommer självklart flytta med!
  Ett önskemål: Går det att lägga hela inlägg på sidan istället för endast utdrag? Det fina med bloggar är ju just att läsa och läsa, och det tar sin tid på mobilen att behöva klicka fram och tillbaka och välja rubriker. KRAM

  januari 20, 2020
 • Nanna van Berlekom

  Reply

  Jaa så fint, stämningsfullt. Längtar efter att ses både på din ö och pulserande stad, skåla i bubbel och babbla ikapp. Puss!

  januari 21, 2020
 • Elinlannsjo

  Reply

  Åh! Så glad att du är igång med skrivandet igen Cattis. Ser fram emot att följa. Snaaaart ses vi! Puss elin

  januari 21, 2020

Leave a comment