Image thumbnail

Blog

Ellos Home i Göteborg

Betalt samarbete med Ellos

I går kl 12 öppnade Ellos Home sin butik på Korsgatan 13 i centrala Göteborg och jag tog sällskap dit med Elin för att vara med på invigningen. Vi möttes upp vid Domkyrkan dit Elin kom cyklandes i underbar outfit i vanlig ordning. Ellos öppnade sin första inredningsbutik på Mall Of Scandinavia i Stockholm i september 2016 och det är så roligt att de nu även valt att öppna en butik här i min hemstad!

Butiken kommer att fokusera på heminredning och är hela 300 kvadratmeter stor. Det första jag la märke till när jag klev in genom dörren var den här smaragdgröna sittpuffen, helt i min smak!

En nyhet sen förra året är att Ellos säljer handplockade vintagemöbler inför varje ny säsong. Unika möbler och ting i begränsad upplaga så det gäller att hålla sig framme.

Kassadisken med det generösa vitrinskåpet i bakgrunden, väldigt vackert!

Ord känns överflödiga till den här frukostbuffén som Fratelli Gridelli smyckat övervåningen med. Jag kunde inte se mig mätt, så kände vi nog alla som var på plats den här morgonen. Ett riktigt konstverk och så himmelskt gott.

Till bords hade jag bland annat Kristin, Elin och Emma, varav två jag lyckades fånga på bild. Vid min sida hade jag även Ellos designchef Ulrika Sjövall som det var så roligt att äntligen få träffa. Jag har samarbetat med Ellos de senaste två åren, bland annat här, och har då haft lite mailkontakt med Ulrika. Visst är det fint att få ett ansikte bakom ett namn från datorskärmen.

Precis som känslan av en fysisk butik. Det är som med mänskliga kontakter, man vill se och lära känna på riktigt. Jag fastnade bland annat för de här pallarna med sin reliefmönstrade sits.

Liksom den här mattan som jag ångrar att jag inte fotade i sin helhet. Jag är så sugen på mönstrade mattor här hemma nu. Tror nästan att jag får ta mig en kik i butiken inom de närmsta dagarna igen.

Den här dagbädden skulle jag inte ha något emot att ha här hemma på vår nybyggda veranda. Någon sa att den känns väldigt mycket du, och jag kan bara hålla med.

Här är gulliga Delli, digital marknadschef på Ellos, i trappan med den fina spegelväggen.

Vi tittade runt i butiken en lång stund, som var fylld till bredden med en massa inspiration.

Jag fastnade för en av de handplockade vintagesakerna, nämligen den här vackra vasen som jag fick veta kommer från en antikhandlare i Polen från början.

När vi strax innan kl 12 lämnade butiken ringlade kön lång utanför av förväntansfulla och nyfikna kunder. Buketterna från Floramor och Krukatös solade verkligen där vid ingången. Jag kramade Elin hejdå och skyndade mig för att hinna med båten hem.

Några väldigt uppskattade gåvor, som servetter och linneduk från Ellos Home och Fratelli Gridellis olivolja som jag har hört så mycket gott om. Den tillverkas i Italien på deras farfars gård, om jag inte minns fel. Jag hade en arbetskamrat en gång som var helt galen i den, så nu ser jag fram emot att själv få smaka.

Sen kunde jag inte låta bli att köpa med mig den där vackra vintagevasen från Polen.

För att fira sin nya butik på Korsgatan har Ellos många fina erbjudanden den här helgen, både online, i butiken på Korsgatan samt i butiken på Mall Of Scandinavia i Stockholm. Håll utkik!

Comments

  • Elin Lannsjö

    Reply

    Älskar att läsa om din upplevelse av en stund som vi delat du och jag. Så fint och varmt Cattis! Tack för den fina morgonen ihop, och ha en fin fredag! Puss e

    maj 25, 2018

Leave a comment