Image thumbnail

Blog

Comosjön på hösten

annacate-vildvin-3

annacate-vildvin-2

Det är mycket julkänslor i mig nu. Överallt ser jag juliga inspirationsbilder som jag suger åt mig av. Men i helgen slog det mig att för prick en månad sedan var vi här, i norra Italien vid Comosjön. Jag skrev lite kort om resan precis när vi hade kommit hem, vilket känns som en evighet sen. I går när jag tittade på de här bilderna pirrade det till lite i magen av längtan tillbaka. Jag och min man hyrde en lägenhet i ett gammalt stenhus som nästintill var igenvuxen av vildvin, för visst är det vildvin som så vackert skiftar färg på hösten?

annacate-inLaglio

Jag bor hellre i egen lägenhet än på hotell när vi är ute och reser. Inte för att det händer ofta numera. Det är så skönt att ha ett litet kök och kunna rå om sig själv. Och så är det så mysigt att gå och handla frukost på morgonen i någon lokal liten matbutik.

annacate-inLaglio-2

Varje morgon åt vi frukost på vår långsmala balkong. Laglio som vi bodde i är delvis känd som orten där George Clooney har sitt sommarhus. Det tog ett par dagar innan det gick upp för oss att det var just hans hus vi satt och kikade på varje morgon.  Ja, hans grå tak åtminstone.

annacate-inLaglio-3

annacate-inLaglio-5

Vår innergård var så mysig med olivträd, smala gränder huller om buller med små gångar som ledde vidare upp i bergen.

annacate-inLaglio-4

En eftermiddag följde vi en av de smala stentrapporna, förbi pittoreska hus och trädgårdar där det fortfarande odlades för fullt. Vi gick så långt att vi tillslut hamnade i en av grannbyarna. Hade det inte varit för att det började skymma hade vi nog fortsatt vidare till nästa by.

annacate-inLaglio-9

Den här stenbelagda trappan ledde ner till Laglios huvudgata från vår lägenhet.

annacate-inLaglio-12

Det var nästan så att vi funderade på att ta ett dopp i sjön en av dagarna. Trots att det var i mitten av oktober så låg temperaturen på runt 20-23 grader. I luften alltså, inte i vattnet!

annacate-inLaglio-10

Jag kan varmt rekommendera att åka hit just på hösten. Inte för att jag vet hur det är sommartid, men jag kan tänka mig att det är betydligt fler turister och inte alls lika lugnt och rofyllt. Dessutom så fint med alla färgskiftningar i naturen.

annacate-door

annacate-varennaitaly-3

En av dagarna tog vi en båttur på Comosjön och åkte förbi så många fina platser. Några var som tagna ur en Wes Anderson film. På sina ställen kunde man se hus så högt upp i bergen att jag undrade hur de som bor där tar sig hem. Väldigt slingriga vägar gissar jag. Inget för mig som är både höjdrädd och ogillar att åka buss och bil.

annacate-varennaitaly-2

annacate-varennaitaly

Slutdestinationen för vår båtresa var byn Varenna. Helt klart en av de vackraste platser jag någonsin besökt. Hit skulle jag vilja åka med barnen någon gång. Vi pratade lite om hur det skulle vara att tågluffa ner genom Europa tillsammans.

annacate-wedding

Anledningen till just den här resan var att våra vänner gifte sig på den här otroligt fina platsen, alldeles intill Comosjön med de storslagna bergen i bakgrunden. Tack för att ni tog med oss hit ♥️

Leave a comment