Image thumbnail

Blog

#bubbleswith ByON

annacate-byonone

Göteborgsbaserade varumärket ByON design har alltid tilltalat mig med sin personliga och lekfulla design. Jag blev väldigt glad när de kontaktade mig och frågade om jag ville vara med i deras intervjuserie #bubbleswith och samtidigt välja ut några favoritproduker ur deras sortiment.

annacate-vasebyon

Om jag ska välja ut en endaste favorit så är det deras kanna Bermuda. Jag är väldigt förtjust i den organiska formen och att den kan användas som både karaff eller som vas med några enkla blommor efter säsong. Annars känns de handgjorda produkterna i terracotta både moderna och tidlösa. Jag älskar den beiga och bruna färgskalan. Nedan ser du Jug Safari, Vase Dots och Bowl Stripes Big.

annacate-byonone-2

Jag fick frågan vad #bubblesforeveryday betyder för mig och hur jag skapar lite mer magi i vardagen. Spontana bubblande skratt från mina barn är det bästa jag vet. Det är åtta år mellan dom vilket har fått mig att värdesätta deras syskonkärlek så otroligt mycket. Att ta vara på nuet och att varje dag är speciell är något jag funderat över mycket den här hösten. Just att ta till vara på här och nu och leva därefter kan vara svårt, men bra att påminna sig om då och då.

annacate-byontwo

Vardag är ett så vackert ord som kan läsas in på olika sätt. Att ta var dag som den är. De stunder jag trivs som bäst är när jag är hemma och nära min familj. Planlösa dagar utan måsten. Vi tillbringar mycket tid hemma och jag tycker om att ha det varmt och ombonat. Hos oss har diskbänken liksom blivit min plats. Att det är stökigt omkring mig spelar ingen roll, så länge jag har det undanplockat och fint där.

annacate-claybyon

Egentligen är jag mer en kaffedrickare, men på hösten och vintern går jag över till te nästan helt och hållet, förutom de två obligatoriska kopparna med kaffe på morgonen då. De dagar jag jobbar hemifrån en hel dag är jag dålig på att pausa och slänger ofta i mig lunch framför datorn. Det är en av de saker som jag har lovat mig själv att ändra på.

annacate-byontable

För är det något som kan ge fler glittrande stunder i vardagen så är det att unna sig egen tid och skämma bort sig själv då och då. För mig kan det vara att duka upp extra fint bara för min egen skull, lyssna på någon skön musik som Frank Sinatra eller Billie Holiday i bakgrunden och lägga undan jobbdator och mobil. Enkelhet är ett ord som jag försöker att leva efter mer och mer, att inte krångla till saker och ting så mycket. Chips i en vacker skål räcker långt. Och så tror jag att det är bra att skaka om i vardagen lite då och då, unna sig en lyxig middag på en veckodag och inte enbart på helgen.

annacate-byonone-4

ByON är så bra på personliga och fantasifulla detaljer, som den lilla ekorren i form av en äggkopp och björnen som så gulligt kramar om linneservetten med sina små tassar. De är båda en del av deras kollektion Momentous Tangibles Hidden Capsule AW18. Att vi har årstider är något jag uppskattar om än ännu mer sen vi flyttade nära naturen. Varje årstid är ju faktiskt unik och värd att firas på sitt eget sätt. Precis som vi älskar att duka upp utomhus en varm sommarkväll, lika härligt är det med långa middagar inomhus en blåsig och regnig höstkväll. Att ta till vara på stunder i vardagen och göra dom lite extra härliga emellanåt är #bubblesforeveryday.

annacate-byontwo-2

För mig får inredning gärna vara excentrisk och lekfull. Jag går alltid på känsla och har mottot att så länge jag omger mig av saker jag tycker om och har valt med omsorg så passar de tillsammans. Björnvasen är en sådan produkt som får mig att le lite extra. På sin hemsida skriver ByON att brunbjörnen står för värme, vänskap och styrka. Väldigt fina egenskaper att påminnas om.

annacate-penthouse

Nu längtar jag efter långsamma middagar med samtal som aldrig tycks ta slut. Gärna till ljudet av regn som smattrar mot fönsterrutorna i mörkret. Kanske ännu hellre snö nu när december snart är här. I år kommer vi att använda ljusstaken i tenn som adventsljusstake, även om vi redan har tjuvstartat! Här kan du läsa hela intervjun.

Inlägget är ett annonssamarbete med ByON design. 

Återfösäljare hittar du här.

Comments

 • Hamlen

  Reply

  Well well well like Lennon once sang bubbles for me is ”blowing bubbles forever” West Ham forever

  november 12, 2018
 • Agneta

  Reply

  Hej! Är den fina bruna koppen också från ByOn? Tack än en gång för fantastisk inspiration och tankar🌻

  Vänligen

  Agneta

  november 16, 2018

Leave a comment