Image thumbnail

Blog

In Bloom – Boråstapeter hos Krickelin

In Bloom heter Boråstapeters nya kollektion och i måndags fick jag och några bloggkollegor en närmare presentation av den hemma hos Kristin i Varberg. När jag lämnade ön på eftermiddagen för att möta upp Nanna vid tåget låg dimman tät över havet. Väl framme i Varberg en och en halv timme senare sprack himlen upp och solen kikade fram och spred sitt vackraste ljus. Thistle heter tapeten som är Kristins personliga favorit från kollektionen och som hon har valt att tapetsera upp i sitt kök.

En skymt av originalskisser fick vi se under kvällen. Jag känner en sån respekt för hur mycket arbete det ligger bakom en tapet.

Jenny Hahne är designer på Boråstapeter och ligger bakom mönstren du ser här. Jag har svårt för att välja ut en favorit, men det lutar åt den här med ormbunksblad, Foxglove.

Det var ju det där med att lära sig att lyssna och vara i stunden, samtidigt som en fotar och är inne i sin egna lilla värld. Om jag inte minns fel så berättade Jenny att Foxglove funnits tidigare och nu kommer åter i tryck. Här ser du originaltapeten och jag önskar att det även gick att tyda känslan och strukturen utifrån min bild.

En annan favorit ur kollektionen är Chestnut Blossom. Den får mig att sakna det stora kastanjeträdet vi hade på innergården i stan där vi bodde tidigare.

I den stora matsalen var det uppdukat till en workshop i akvarellmålning som hölls senare under kvällen.

Söta värdinnan Kristin träffade jag för första gången den här kvällen, trots att vi följt varandra under många år.

När solen stod som lägst under kvällen åt vi middag i växthuset. Åh vad jag önskar mig ett eget växthus efter det här. Blir så inspirerad av Miranda som byggt sig ett eget. Vi har ju så smått börja spara och samla på fönster till att göra detsamma så småningom. Nanna känner jag sen min barndom hemma i Dalarna men Diana som hon pratar med är en nyfunnen bekantskap.

Om jag önskar mig ett växthus så önskar jag mig nog om än mer en egen liten hund <3

Den goda maten som serverades kom från Verket i Varberg som jag hört så mycket fint om.

Jag kunde inte låta bli att ta mig en liten runda i trädgården för att finna inspiration till vår egen. Ett utekök verkar så härligt att ha. Vi har en plats uppe vid vårt berg där jag skulle vilja göra något liknande som Kristin och hennes familj har gjort.

När solen inte längre orkade värma upp den kyliga vårkvällen gick vi tillbaka in i huset för att dricka kaffe och skapa egna blommor och mönster med akvarellfärg.

Här ser du mina fina bloggsystrar Nathalie och Matilda, Anna från Boråstapeter och Lotta.

Är det någon som har fått mig att älska blommor målade med akvarell så är det Hanna, vars mönster och tapetskapande jag har fått följa på nära håll under en längre tid. Hon fanns liksom med mig i tanken under hela kvällen.

Lotta var så vackert klädd så där som bara hon kan. Jag tror minsann att hon lyckades skapa sig ett alldeles eget tapetmönster. Miranda träffade jag för första gången den här kvällen och är en sån person som jag önskar få träffa flera gånger om.

Intill Lotta skymtar Emma som jag hade många intressanta och tänkvärda samtal med.

Gulligaste värdparet Kristin och Boris. Tusen varma tack till er och Boråstapeter för den härligaste kvällen på länge <3

Comments

 • Weronica - Living by W

  Reply

  Susar runt bland bilder och inlägg från eventet hos Kristin. Så roligt att se från olika linser. Det blir så tydligt att ett ställe kan tolkas och ses från olika synvinklar med kameran. Samma miljö, men ändå så olikt fångat. Fascinerande och härligt!

  april 18, 2018
 • Mir

  Reply

  Heej! Så fint att äntligen ses vackra kvinna! Hoppas det blir snart igen ❤️ mir

  april 19, 2018

Leave a comment