Image thumbnail

Blog

Årets första semla och fluffiga tulpaner

annacate-weekend-2

Äntligen kom jag mig för att köpa med mig semlor hem. Årets första faktiskt, vi brukar vara tidigare än så här och inte vänta ända in i februari. Ville egentligen leta mig upp mot Majorna och Franska Bageriet på Koopmansgatan som är mitt favoritsemmelställe, men då skulle jag få ta en senare båt hem. Kanske inte riktigt värt för några semlor… jo, kanske ändå. Istället blev det Da Matteo på Vallgatan som jag varmt kan rekommendera om du är i Göteborg. Riktigt god bulle, mandelmassa och perfekt vispad grädde.

annacate-weekend-3

På fredagen fick jag hem ett fång med fluffiga röda tulpaner som skiftade mot orange och gult – makalöst vackra. Lite tunga huvuden för de sköra stjälkarna, men slokande tulpaner och såna som spretar åt lite olika håll tycker jag om lite extra.

annacate-pennytulips

Det var fler här hemma som hade svårt att låta bli dem… de ser ju nästan ut som små bakverk så jag förstår varför. Sen är jag väldigt förtjust i färgerna lila och rött/orange tillsammans. Har fått lära mig att det är färger som skär sig ihop, som rött och rosa. Men tycker snarare det är tvärtom.

annacate-weekend-6

Det bästa av allt är ändå att ljuset är på väg tillbaka. Pirret inför våren som ligger i luften, känner ni det också? Så tacksam över den extra stunden dagsljus för varje dag som går.

annacate-weekend-7

Klockan var kvart över fem på eftermiddagen när jag tog den här bilden. Nästan så jag kan se framför mig den kommande sommarens sena solnedgångar på samma plats…några månader bort <3

Leave a comment