Image thumbnail

Blog

Andra halvåret

Här kommer en fortsättning på mitt 2017. Första delen kan ni läsa här.

 

Juli

I juli längtade jag efter sol och värme då juni mest var kall och blåsig. Efter en vår och försommar med hantverkare hemma var fönsterrenoveringen äntligen helt färdig och vi började måla fasaden på vårt hus. Det blev iallafall några varma dagar vid ett glittrande hav den här månaden.

 

Augusti

Augusti började med en liten filminspelning tillsammans med Tove inför Blomstermålas lansering i slutet av månaden. Jag köpte höstanemoner och tapetserade bland annat upp Alva på stora kapaskivor i matsalen hemma hos oss.

En lördag åkte jag hem till min vän Emma och hälsade på i hennes hus i Göteborg. Vi blev husägare ungefär samtidigt och delade många tankar kring renovering där i början. Hon är så klok och inspirerar mig väldigt mycket – titta in på hennes Instagram så förstår du varför.

Några dagar senare var det lansering av Blomstermåla som firades med en tapetfrukost inne i stan. Det är lätt att fastna och dras in i Hannas fantastiska mönstervärld och jag hade verkligen längtat efter att få dela Blomstermåla med andra. Som avslutning fick vi plocka ihop en egen bukett från ett uppdukat bord med höstblommor och tapetprover med våra favoriter från kollektionen. Jag har fortfarande inte bestämt mig för vilken som är min.

Foto: Tove Matsson

Foto: Tove Matsson

Innan augusti var slut tog jag tåget norrut för att titta på ett hus som stal mitt hjärta för länge sen. Planeringen inför Hannas andra tapetkollektion var i gång och jag hade en önskan om att få fota i det här huset, men tyvärr var det alldeles för nergånget.

 

September

I början av september åkte jag och Nanna hem till våra barndomstrakter i dalarna för att hålla i en bloggträff tillsammans med Mora Armatur som jag hade jobbat med under våren och sommaren. Kvällen innan våra inbjudna gäster kom tog vi med oss kameran och gick runt i byn Östnor där fabriken håller till.

I Östnor hade vi även en workshop på den där fantastiska dalagården som jag skrivit om tidigare. Den lämnade ingen av oss oberörd och vi drömde nog alla om att få bo just där. Jag tror faktiskt att de blev lite förälskade i dalarna, precis som jag hade hoppats på.

Foto: Tove Matsson

Men det största som hände i september var att min äldsta dotter fyllde 10 år. Jag kan knappt förstå att hon har blivit så stor och att jag har varit mamma lika länge. Den där omtumlande overkliga känslan första gången jag höll henne i min famn, att den ändå kan kännas så nära <3

 

Oktober

I oktober fick barnen ett efterlängtat höstlov och vi tog tåget ner till ett blåsigt Malmö och Köpenhamn. Vår två och ett halvt-åring var inne i en väldigt nyfiken och busig fas och i slutändan njöt vi nog mest av att bo på hotell. Ja det var tur att hotellet var en sån härlig plats att vara på.

Väl hemma igen blev jag bjuden på frukost hemma hos Nanna en morgon. Hon är verkligen mästare på det där med mysiga och goda frukostar. Där någon gång i oktober svepte #metoo in över världen och visst berörde det oss alla på något sätt. Ett sår hos mig själv som jag trodde hade läkt rördes upp, resten av året lågt det där och skavde. Det känns svårt för mig att skriva mer om det här. Men visst känner vi alla ett hopp och en ny styrka. Nu vänder det.

 

November

November startade med en stor omfamning, precis vad jag behövde just då. Elin bjöd med mig, Anna och Nanna till Gotland för ett dygn hos Johan Målares Hus i Visby. Det var mitt första besök på ön som helt och hållet fångade mitt hjärta. Nu går planerna om att semestra där i sommar med barnen.

Första helgen i november kom Minna och Nanna ut till vår ö och bodde hos oss en natt. Ett dygn med långa samtal, vin, bastubad och dopp i havet. Jag är så tacksam över nyfunna vänner som jag fick det här året.

Rent känslomässigt var november inget vidare men två väldigt fina jobb vägde upp månaden avsevärt. Tillsammans med Nanna skapade jag julstämning med några utvalda produkter från Grandpa. Julstjärnan Snöblomma gick nog ingen förbi och jag kan förstå varför.

I slutet av månaden var mina tankar åter i Hannas mönstervärld och du kommer få ta del av den längre fram i vår. Morgongåva heter hennes kommande tapetkollektion som känns väldigt mycket grönskande svensk sommar.

 

December

Precis som jag längtade efter sol och värme i juli längtade jag efter snö och kyla i december. Som tur var fick jag en dos av det i början av månaden då vi åkte hem till dalarna för att hälsa på min familj. Önskar att vintrarna alltid såg ut så här, gnistrande vita istället för regntunga gråa.

Tiden innan jul är de jag tycker om mest i december, likaså mellandagarna efteråt. På ett sätt kändes det som vår första jul i huset. Året innan präglades december så mycket av renovering och tidspress. Kanske just därför vi njöt lite extra av både julbak och pynt det här året.

Comments

 • famapa

  Reply

  ditt 2017 såg verkligen fint ut! tack för att du delar med dig 🙂

  januari 11, 2018
 • Elin Lannsjö

  Reply

  Vilken fin sammanfattning av året Cattis. Och ja, nu vänder det.

  januari 13, 2018

Leave a comment