Image thumbnail

Blog

Andra adventshelgen

annacate-home

Lagom till fredagen hittade jag ett paket i postfacket från Andrea och Karin som precis startat Teenytiny. Miljösnälla produkter för mamma och mini, favoriter utvalda med kärlek och omsorg. En superfin idé! En torkad liten fredagsbukett med bland annat ljuvliga eterneller följde också med.

annacate-porch

I lördags morse bestämde vi oss för att duka upp frukosten ute på glasverandan. Vi skulle behöva isolera golvet där, det är ett litet kallras på sina ställen. Men med varma sockor funkar det allt. När vi flyttade in i huset var det en dörr ut till verandan och jag gissar att man inte använde rummet på vintern direkt.

annacate-jitney

Förra veckan började jag måla om i ett av våra vardagsrum, något jag längtat efter länge. Tidigare var det mörkgröna väggar, jättefint… men du vet den där gnagande känslan att det ändå inte stämmer. Jag vande mig aldrig vid det mörka helt enkelt och sen vi byggde vår altan nu i somras har jag velat få en ljusare och lättare känsla i rummet. Valet föll på kulören Jitney från brittiska Farrow&Ball, en av deras nyheter nu under hösten. Jag fastnade för beskrivningen på deras Instagram när den släpptes –  Though muted, it is incredibly uplifting and reminds us of lazy days by the sea – hence sharing its name with the bus that whisks New Yorkers out of the hot city to the similarly coloured sandy beaches of the Hamptons. Visst låter det härligt! Nya lister har fått komma upp och målet är att bli klara med rummet innan jul.

annacate-2advent

Lite typiskt oss att starta upp projekt mitt i sjukor, vab och jultider, men det är ju så svårt att låta bli. På söndagen tändes andra ljuset i adventsstaken i köket och några barrkvistar från en promenad åkte ner i min nya vas. Älskar den organiska formen och den jordiga tonen. Många har frågat om vasen på Instagram och den kommer från danska 101 Copenhagen.

annacate-2advent-2

Efter adventsfrukosten inspekterade vi vart pepparkakshuset bör stå i år och det verkar som vi är överens om ovanpå vitrinskåpet. Lyckan över att hon äntligen är glad och frisk, det bästa den här helgen!

annacate-paketmidbec-7

I dag har jag bland annat slagit in paket med överbliven tapet till ett roligt jobb. Så mysigt att komma in i lite julstämning. Hoppas du har haft en fin andra adventshelg <3

Comments

 • Emma

  Reply

  Va fint Cattis!

  december 10, 2018
 • Wow vilken fin skön färg!! 🙂

  /V

  http://fondofhome.blogg.se – från kråkbo till husdröm

  december 14, 2018
 • Emma

  Reply

  Hej,
  Så fin kulör på köket. Vet du möjligen vilken NCS färg det är. Jag är helt vilse i den blåa nyansdjungeln. Det skulle göra mig så glad!
  Vänligen Emma

  januari 3, 2019
 • Emma

  Reply

  Hej,
  Hoppas jag inte skriver dubbla meddelande. Det blev galet med det förra.
  Jag undrar om du möjligen vet vad kulören på köket heter, en ncs kod. Jag är helt vilse i den blåa nyansdjungeln och skulle bli överlycklig!
  Vänligen Emma

  januari 3, 2019

Leave a comment