Image thumbnail

Blog

Vårlängtan och medveten konsumtion

malinpersson3

Regnet har legat tungt över Göteborg i två dagar nu, men en ljusglimt var att få träffa Malin Persson i går kväll, en så otroligt ödmjuk och inspirerande person. Jag, Nanna, Elin och EvaLotta tog sällskap till Kvarnbyn strax utanför Göteborg, dit Malin tillsammans med Echoofgothenburg, Skryta, Wicked Design och Stadsmissionen bjudit in till en föreläsning om medveten och hållbar konsumtion. Jag känner själv att jag vill bli bättre på att tänka efter en gång extra innan jag köper något nytt, både när det kommer till kläder och inredning. När det kommer till möbler så försöker jag handla second hand så ofta jag kan.

purpurblad

Vi pratade lite om på vilket sätt vi med enkla medel kan bidra till ett mer hållbart samhälle; klädbytardag, dela sticklingar med varandra och att tänka efter vad det är du tycker om, istället för att följa trender, var några av de saker som kom på tal. Det går ju inte att komma undan att vi kommer att fortsätta konsumera.

ellosfat

I trädgården hittade jag min fredagsbukett på temat Vårlängtan, några påskliljor som ännu inte blommat ut.

hemmakontor

hemmakontor2

Här är mitt tillfälliga hemmakontor. Om drygt en vecka blir jag frilans på heltid, ett beslut som äntligen landat och känns bra i magen. För visst känns det läskigt att lämna en trygghet med fast inkomst varje månad, sen tio år tillbaka. Men fy vad skönt det ska bli att slippa jobba kvällar, sent in på nätterna och helger för att hinna med allt. Kristins inlägg om att driva eget företag var precis det jag behövde läsa i dag, så peppande med många kloka insikter och ord <3 Nu tar jag helg och önskar er en fin sådan.

Comments

 • Kul att ni kom till eventet! Och tack för att ni sprider Malins tankar om hur man kan vara en mer hållbar konsument:)

  april 1, 2017
 • Spännande! grattis och stort lycka till <3

  april 2, 2017
 • Så fint att ses!
  Hade gärna snackat mer men dig och Nanna, hoppas snart våra vägar korsas igen!

  Kram

  april 3, 2017

Leave a comment