Image thumbnail

Blog

Kalas för Selma

selmaone

I går var jag inbjuden till lanseringen av servisen Selma, ett samarbete mellan mönsterdesignern Emma Von Brömssen och nystartade Götefors, som drivs av Anna Schöneman.

selmatwo

Premiärvisningen ägde rum i en gammal industrilokal i de historiska kvarteren Kvarnbyn i Mölndal. Området verkar sprudla av kreativitet och lokalen kändes helt rätt till att visa upp den här vackra servisen.

selma

selmasix

selmaseight

Det talas redan om att det här är en framtida blåvit klassiker, och jag kan inte annat än att hålla med. Det syns verkligen hur genomarbetat varje penseldrag är, liksom den fina loggan på undersidan.

selmanine

selmafive

Emma berättade om sin skapandeprocess och hur det var att omvandla sitt mönster på porslin, vilket var helt nytt för henne då hon tidigare mest jobbat med tyg och tapet.

selmafour

selmathree

Det har länge varit en dröm att få ge ut sin egen servis, och jag älskar att höra om hur drömmar slår in. Allt Emma tar sig an blir magi, så är det bara.

selmaten

Anna berättade om hur hennes liv en dag tog en vändpunkt och vändes helt upp och ner, och hur hon började gå på loppisar och auktioner för att leta gammalt porslin som en form av terapi. Samtidigt började hon reflektera över hur hon levde sitt liv, hur hon ville leva det fortsättningsvis och vad som fick henne att må bra. Så föddes sen idén till Selma. En otroligt rörande historia, särskilt då Anna började med att berätta att hon dagarna innan förlorat en nära vän i cancer. Vad jag beundrar denna varma kvinna. Det känns verkligen att det ligger så mycket kärlek bakom de här produkterna, liksom en ömsesidig respekt mellan Anna och Emma <3

selmaseven

selmaeleven

Slutligen bjöds vi på bubbel och den godaste tårta jag någonsin smakat, inte helt förvånande bakad av Patrik Fredriksson som tidigare vunnit pris som årets konditor.

Servisen Selma kommer att finnas till försäljning från och med september.

Comments

Leave a comment